Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Emporio Armani Connected met 4 sterren.

The Good
  • Heel fijn display
  • Hele fijne lader
  • Lange accuduur
  • Enorm mooie afwerking
  • Zwarting van het metaal is enorm goed gedaan
The Bad
  • Laden duurt wel heel erg lang
  • De kroon wordt te gemakkelijk per ongeluk ingedrukt

Emporio Armani Connected kopen
→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Tijdens de IFA presenteerde Fossil een indrukwekkende lijn met Android Wear horloges. De mooiste merken kregen een Android Wear make-over en zagen er werkelijk prachtig uit. Zo ook deze Emporio Armani Connected met Android Wear 2.0 die ik heb mogen testen. Maar… wie mooi wilt zijn moet pijn leiden. Niets is minder waar voor deze smartwatch.

Unboxing

De Emporio Armani Connected zit werkelijk prachtig verpakt. Je voelt meteen dat je een sieraad koopt. Dat is immers ook een beetje de filosofie van Fossil’s ontwerpers. Vorm is belangrijker dan technologie. In de doos vinden we wat documentatie en natuurlijk een laadkabel.

Design

Alles aan deze Emporio Armani Connected is design. Design is belangrijker dan techniek vertelde Fossil me op de IFA en dat reflecteert in wat ik om mijn pols heb hangen. Een no-nonsense Armani klokje dat het merk in al haar uitbundigheid uitstraalt. Een heerlijk groot display, dikke knoppen en tot in perfectie afgewerkte schakels. Geen hartslagmeter achterop, want ook de achterkant moet ook van glas zijn. Dit draagt comfortabel, maar maakt het ook gemakkelijker om de inductielader haar werk te laten doen. Slim.

Daarmee hanteert Fossil echt aanpak die haaks staat op wat de techmerken doen. De Huawei Watch was een pronkstuk terwijl de Huawei Watch 2 gewoon een sportklokje was. De Samsung Gear Sport bleef een twijfelaar tussen sportief en zakelijk. Dit is een klokje met een uiterlijk dat je echt met trots draagt. En trots is niet hetzelfde als plezier. Maar daar kom ik later op terug.

Terugkomend op de kwaliteit van de schakels, die is echt top. Ik was bang dat dit een horloge zou worden met een extreem hoge krasgevoeligheid. Ik heb, op een relatief onopvallend plekje, een schakel geprobeerd te beschadigen met een kurkentrekker en een schroevendraaier. Geen krassen, maar slechts een dof plekje. Kwaliteit dus!

Wat ook heel fijn werkt, is de sluiting. Geen idee hoe ze het noemen in horlogeland, maar hij klapt naar twee kanten open. Zo blijft de Emporio Armani Connected netjes om de pols hangen en kan hij niet per ongeluk van je pols vallen of geroofd worden. Slim.

Display

Qua display is de Emporio Armani Connected een enorme wow-factor. Het display ligt vlak onder de vlakke, glazen plaat en ziet er daardoor heel strak uit. Bovendien is dat ideaal met het swypen op het display. Met 1,4 inch is het display ook lekker fors. Ik hou daar wel van en mis dit op het moment dat ik de Emporio Armani Connected in pak en mijn Huawei Watch weer om doe. Man, wat is zo’n display heerlijk.

 

Fossil heeft bij het display van de Emporio Armani Connected meteen voor Super AMOLED gekozen. Dat is relatief energiezuinig en ook zeer goed af te lezen in de zon. Bovendien zit de lichtsensor onzichtbaar weggewerkt in het horloge. Dit laat het toe dat het display qua intensiteit veranderd ten opzichte van wat het nodig heeft om goed zichtbaar te zijn. Ook dit spaart de accu weer.

Specs

De Emporio Armani Connected draait op een standaard Qualcomm Snapdragon Wear 200 chipset. Deze komen we momenteel in het gros van de Android Wear 2.0 smartwatches tegen. Deze chipset bevat 512MB werkgeheugen en nog eens 4GB aan interne opslag. So far, nothing special. Met 370 mAh is de accu van de Emporio Armani Connected van een fijn formaat. Komt bij dat de hartslagmeter, NFC en GPS ontbreken. Het is immers geen sporthorloge.

Bediening

De Emporio Armani Connected krijgt drie dikke knoppen mee waarvan één ook nog een echte kroon is. Daar kun je dus ook aan draaien om door de menu’s te navigeren. Dat kan handiger zijn dan een vinger op het display houden.

Toch is het deze knop waar ik echt ruzie mee heb gehad tijdens mijn gebruikstijd. Zeker wanneer ik mijn pols buig, druk ik hem nogal vaak in. Google Assistant start dan of het horloge gaat zelfs uit. Enorm irritant. De twee bultjes rondom de knop zijn niet hoog genoeg om dit netjes op te vangen. Jammer. De twee overige knoppen kunnen aan andere functies worden gehangen.

 

Tijdens het gebruik van de Emporio Armani Connected krijg je ook feedback. Dit komt van de trilmotor in de horlogekast. Met 150 gram is de Emporio Armani Connected relatief zwaar en dat merken we in de trillingen. Die zijn niet zo gek sterk.

Watchfaces

Ook Emporio Armani Connected levert exclusieve watchfaces mee met haar klokje. Deze zijn in verschillende kleuren in te stellen en maken gebruik van complicaties. Een soort van widgets waarmee bepaalde delen van het display naar eigen inzicht kunnen worden ingericht. Handig.

Accuduur

De accuduur van de Emporio Armani Connected is indrukwekkend. Met gemak draag ik het klokje twee dagen achtereen. Wel moet ik dan zeggen dat het klokje natuurlijk geen hartslagmeter, GPS en NFC heeft. Het hoeft dus heel wat minder te doen dan de gemiddelde Android Wear smartwatch. Daarnaast doe ik hem ’s nachts af.

Het volledig opladen duurt 3 uur en dat is wel wat lang, maar… de magnetische lader heeft een voordeel. Je kunt een powerbank in je broekzak steken en de lader tussen je pols en de Emporio Armani Connected doen. Blijf je ergens achter haken, schiet het kabeltje gewoon onder het klokje uit. Ideaal.

Conclusie: Emporio Armani Connected

Wie mooi wilt zijn, moet pijn leiden. Daarmee doel ik op de power knop die ik veel te vaak onbedoeld indruk. Voor mij echt een grote irritatie bij dit horloge dat op vrijwel alle andere gebieden heel sterk naar voren komt. Je mist dan wel wat hardware zoals GPS, NFC en een hartslagmeter, dit is een klokje dat gewoon enorm mooi is. Er is enorm veel zorg en aandacht voor het uiterlijk en dit maakt dat dit het mooiste klokje is dat dit jaar om mijn pols heeft gehangen.

Emporio Armani Connected kopen
→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.