Qualcomm nieuwe chipset voor Windows 10 laptops

In de chipsetwereld heeft Intel de slag om de mobiele chipset al verloren aan Qualcomm en Mediatek. Op de servermarkt verliest het terrein ten opzichte van de nieuwe AMD Ryzen processors en op de desktopmarkt… presenteert Microsoft nu hardware op basis van de Qualcomm Snapdragon 835 chipset.

De Qualcomm Snapdragon 835 chipset is ongekend populair en vooral een heel sterke chipset. Vrijwel alle smartphonemerken hebben een topmodel met deze chipset in het assortiment. Zelfs OnePlus heeft er bewust voor gekozen om twee vlaggenshepen met de chipset uit te rusten. Simpelweg omdat Qualcomm nog niets beters heeft weten te presenteren.

Nu mag ook Microsoft aan het rijtje hardwarefabrikanten worden toegevoegd. Nouja, de partners van Microsoft zoals HP, Asus en Lenovo. Deze fabrikanten gaan goedkopere Windows 10 laptops bouwen die op de Qualcomm Snapdragon 835 chipset draaien. Daarbij hebben zowel Asus als Lenovo al smartphones met de chipset gefabriceerd, dus daar ligt al wat ervaring.

Toch lijkt het erop dat Microsoft flinke aanpassingen gaat maken. Zo zullen de producten op Windows 10S gaan draaien. Dit is een speciale versie van Windows voor deze ARM chipset. Dit kan ook gevolgen hebben voor beschikbare software. Vijf jaar geleden probeerde Microsoft dit al eens te doen met Windows RT. Dat werd door een gebrek aan apps als een incomplete Windows ervaren. We zijn dan ook benieuwd hoe Windows 10S het er vanaf gaat brengen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.