GadgetGear.nl

Qualcomm nieuwe chipset voor Windows 10 laptops

In de chipsetwereld heeft Intel de slag om de mobiele chipset al verloren aan Qualcomm en Mediatek. Op de servermarkt verliest het terrein ten opzichte van de nieuwe AMD Ryzen processors en op de desktopmarkt… presenteert Microsoft nu hardware op basis van de Qualcomm Snapdragon 835 chipset.

De Qualcomm Snapdragon 835 chipset is ongekend populair en vooral een heel sterke chipset. Vrijwel alle smartphonemerken hebben een topmodel met deze chipset in het assortiment. Zelfs OnePlus heeft er bewust voor gekozen om twee vlaggenshepen met de chipset uit te rusten. Simpelweg omdat Qualcomm nog niets beters heeft weten te presenteren.

Nu mag ook Microsoft aan het rijtje hardwarefabrikanten worden toegevoegd. Nouja, de partners van Microsoft zoals HP, Asus en Lenovo. Deze fabrikanten gaan goedkopere Windows 10 laptops bouwen die op de Qualcomm Snapdragon 835 chipset draaien. Daarbij hebben zowel Asus als Lenovo al smartphones met de chipset gefabriceerd, dus daar ligt al wat ervaring.

Toch lijkt het erop dat Microsoft flinke aanpassingen gaat maken. Zo zullen de producten op Windows 10S gaan draaien. Dit is een speciale versie van Windows voor deze ARM chipset. Dit kan ook gevolgen hebben voor beschikbare software. Vijf jaar geleden probeerde Microsoft dit al eens te doen met Windows RT. Dat werd door een gebrek aan apps als een incomplete Windows ervaren. We zijn dan ook benieuwd hoe Windows 10S het er vanaf gaat brengen.

Reageren

Arjan Olsder

Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Starten met de BitCoin

Wil jij ook investeren in crypto valuta? Dan start je met de inkoop van BitCoin, LiteCoin, Etherium, Ripple of een andere populaire munt. Wij adviseren dan BitcoinMeester.

Wil je daarna ook actief gaan handelen in altcoin? Dan verstuur je jouw crypto valuta van BitcoinMeester naar een marktplaats als Binance.

Wil je het crypto nieuws volgen? Check dan onze Crypto Valuta pagina.

Let op: Je kunt geld verdienen, maar ook verliezen. GadgetGear.nl is op geen enkele manier verantwoordelijk voor jouw risico’s.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten