Microsoft HoloLens kan nu ook in Nederland worden gekocht

Eindelijk is het officieel mogelijk om in Nederland de Microsoft HoloLens aan te schaffen. De HoloLens is al jaren in ontwikkeling en werd vrijwel gelijktijdig met Windows 10 gepresenteerd. Met de HoloLens kun je gebruik maken van AR, Augmented Reality.

Toch heb je als consument officieel nog even pech. De Microsoft HoloLens wordt vooralsnog verkocht aan Nederlandse ontwikkelaars. De budgetversie voor ontwikkelaars krijgt een prijskaartje van €3.299 mee terwijl je voor de commercial suite versie €5.489 op tafel legt. De hardware is in beide gevallen hetzelfde, maar er zijn verschillen in meegeleverde software en diensten.

Afgelopen November mocht ik al in China met de Microsoft HoloLens spelen. Wat opviel was dat de HoloLens erg comfortabel was om te dragen. Het is letterlijk een grote skibril voor op de neus waar andere alternatieven vaak werken met bijvoorbeeld een smartphone als display.

Mocht je een Microsoft HoloLens willen kopen, is het handig om te weten dat Microsoft al een nieuwe versie aan het ontwikkelen is met verbeterde AI ondersteuning. Het kan dus de moeite waard zijn om deze generatie even over te slaan. Een consumentenversie staat zeker nog niet op de planning, al gaan er geruchten over een lancering in 2019.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram