GadgetGear.nl

Microsoft HoloLens kan nu ook in Nederland worden gekocht

Eindelijk is het officieel mogelijk om in Nederland de Microsoft HoloLens aan te schaffen. De HoloLens is al jaren in ontwikkeling en werd vrijwel gelijktijdig met Windows 10 gepresenteerd. Met de HoloLens kun je gebruik maken van AR, Augmented Reality.

Toch heb je als consument officieel nog even pech. De Microsoft HoloLens wordt vooralsnog verkocht aan Nederlandse ontwikkelaars. De budgetversie voor ontwikkelaars krijgt een prijskaartje van €3.299 mee terwijl je voor de commercial suite versie €5.489 op tafel legt. De hardware is in beide gevallen hetzelfde, maar er zijn verschillen in meegeleverde software en diensten.

Afgelopen November mocht ik al in China met de Microsoft HoloLens spelen. Wat opviel was dat de HoloLens erg comfortabel was om te dragen. Het is letterlijk een grote skibril voor op de neus waar andere alternatieven vaak werken met bijvoorbeeld een smartphone als display.

Mocht je een Microsoft HoloLens willen kopen, is het handig om te weten dat Microsoft al een nieuwe versie aan het ontwikkelen is met verbeterde AI ondersteuning. Het kan dus de moeite waard zijn om deze generatie even over te slaan. Een consumentenversie staat zeker nog niet op de planning, al gaan er geruchten over een lancering in 2019.

Reageren

Arjan Olsder

Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Starten met de BitCoin

Wil jij ook investeren in crypto valuta? Dan start je met de inkoop van BitCoin, LiteCoin, Etherium, Ripple of een andere populaire munt. Wij adviseren dan BitcoinMeester.

Wil je daarna ook actief gaan handelen in altcoin? Dan verstuur je jouw crypto valuta van BitcoinMeester naar een marktplaats als Binance.

Wil je het crypto nieuws volgen? Check dan onze Crypto Valuta pagina.

Let op: Je kunt geld verdienen, maar ook verliezen. GadgetGear.nl is op geen enkele manier verantwoordelijk voor jouw risico’s.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten