Krijgen Siri en Alexa een #metoo aan hun broek?

Je moet er maar zin in hebben; je slimme speaker verbaal aanranden. Op internet verscheen een petitie omdat het kennelijk kan en misschien ook wel gebeurd. Arme Alexa en arme Siri.

Een initiatief genaamd Care2 is de petitie gestart om de virtuele dames wat mondiger te maken. Nu mag je de dames compleet uitschelden en de dames zullen enkel jouw verbale geweld proberen te temperen. Ga je de confrontatie aan door ze uit te dagen op seksueel gebied. Zeg je bijvoorbeeld tegen Siri dat ze hot is, zal ze antwoorden dat ze gewoon goed in elkaar is gezet.

De petitie moet Apple en Amazon overhalen om hun bots mondiger te maken waardoor ze de gebruiker laten weten dat bepaalde verzoeken toch echt ongepast zijn. Sterker nog, ze zouden graag zien dat dit gedrag in statistieken wordt bijgehouden… Meer voorbeelden van reacties op verbale aanrandingen zijn bij de petitie te vinden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.