GadgetGear.nl

iPhone’s worden geteisterd door soft-reset bug

Wie had dat gedacht. Na een enorm lek in macOS High Sierra werd de Apple gebruiker dit weekend opnieuw slachtoffer van een programmeerfout. Ditmaal worden vele iOS devices slachtoffer van een zogenaamde date-bug. In dit geval krijgt het toestel dan een soft reset.

Sinds net na middernacht op 2 december (gisteren) klagen gebruikers wereldwijd over iOS apparaten die zichzelf spontaan een soft-reset geven. Apps die dagelijkse taken uitvoeren en notificaties genereren, laten de CPU ineens op 100% van haar prestaties draaien waarna het toestel opnieuw opstart. Als gebruiker moet je dan ook de pincode weer opnieuw invoeren om toegang te krijgen tot het apparaat. Notificaties van buitenaf lijken dit probleem niet te veroorzaken.

Ditmaal is Apple een stuk sneller in het leveren van een oplossing. Deze zit al in iOS 11.2, al heeft Apple nog niet in het openbaar gereageerd. Die versie is nu al beschikbaar om te downloaden.

Qua softwareproblemen is dit dus een beroerde week voor Apple, maar het bedrijf heeft één ding laten zien; het weet snel met updates te komen die de problemen oplossen. Daar kan het Android kamp nog wat van leren.

Reageren

Roelof van Doorn

Je ziet me wel, maar herkent me niet. Blijf gokken wie ik ben. Als je het weet zeg je 'O, die!'

Starten met de BitCoin

Wil jij ook investeren in crypto valuta? Dan start je met de inkoop van BitCoin, LiteCoin, Etherium, Ripple of een andere populaire munt. Wij adviseren dan BitcoinMeester.

Wil je daarna ook actief gaan handelen in altcoin? Dan verstuur je jouw crypto valuta van BitcoinMeester naar een marktplaats als Binance.

Wil je het crypto nieuws volgen? Check dan onze Crypto Valuta pagina.

Let op: Je kunt geld verdienen, maar ook verliezen. GadgetGear.nl is op geen enkele manier verantwoordelijk voor jouw risico’s.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten