GadgetGear.nl

iPhone’s worden geteisterd door soft-reset bug

Wie had dat gedacht. Na een enorm lek in macOS High Sierra werd de Apple gebruiker dit weekend opnieuw slachtoffer van een programmeerfout. Ditmaal worden vele iOS devices slachtoffer van een zogenaamde date-bug. In dit geval krijgt het toestel dan een soft reset.

Sinds net na middernacht op 2 december (gisteren) klagen gebruikers wereldwijd over iOS apparaten die zichzelf spontaan een soft-reset geven. Apps die dagelijkse taken uitvoeren en notificaties genereren, laten de CPU ineens op 100% van haar prestaties draaien waarna het toestel opnieuw opstart. Als gebruiker moet je dan ook de pincode weer opnieuw invoeren om toegang te krijgen tot het apparaat. Notificaties van buitenaf lijken dit probleem niet te veroorzaken.

Ditmaal is Apple een stuk sneller in het leveren van een oplossing. Deze zit al in iOS 11.2, al heeft Apple nog niet in het openbaar gereageerd. Die versie is nu al beschikbaar om te downloaden.

Qua softwareproblemen is dit dus een beroerde week voor Apple, maar het bedrijf heeft één ding laten zien; het weet snel met updates te komen die de problemen oplossen. Daar kan het Android kamp nog wat van leren.

Reageren