iPad en Mi Pad, Xiaomi verliest voor de rechter

Sinds de lancering van de iPad proberen vele merken een tablet met een vergelijkbare naam op de markt te brengen. In China geen enkel probleem natuurlijk. Daar is geen echt merkenrecht. Zelfs Noord-Korea heeft een eigen iPad. Maar hier in Europa is het anders.

In 2016 probeerde Xiaomi al eens het merk Mi Pad in Europa te registeren. Toen zonder succes. Het Europees Bureau voor Intellectuele Eigendom keurde de merk claim van Xiaomi af. Xiaomi besloot daarop een rechtszaak op te starten om toch het merk te kunnen registreren.

Ook deze rechtszaak lijkt Xiaomi niets op te leveren. Het Europees Hof beoordeelde dat de naam Mi Pad in zowel klank als schrift teveel lijkt op Appleā€™s iPad. Daarmee lijkt het erop dat Xiaomi haar Android tablets niet in Europa onder de naam Mi Pad mag gaan verkopen. Doet Xiaomi dit wel, staat het Apple vrij het Chinese bedrijf aan te klagen en is de kans groot dat Apple zal winnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events