Gerucht: Nokia gaat ultragoedkope Android Go smartphone lanceren

De roots van het succes van Nokia heeft altijd in derdewereldlanden gelegen. Ook op de momenten dat ze hier zo goed als uit de markt verdwenen, bleven de goedkope Nokia’s het in landen als India enorm goed doen. Ook nu Nokia met Android in zee is gegaan, blijft er focus op goedkopere smartphones.

Zo zou Nokia tijdens de CES mogelijk de Nokia 1 presenteren. Een Android smartphone op basis van Android Oreo (8) Go Edition. Een Android OS op basis van wat bekend stond als Android One.

Android Oreo (8) Go Edition maakt deel uit van Android 8.1 en is een speciale, onaangepaste Android versie. Zelfs Google’s eigen apps zijn aangepast om op goedkopere hardware te draaien (dus minder functies). Hierdoor zou Nokia haar Nokia 1 in theorie onder de €90 kunnen introduceren, als we de geruchten mogen geloven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events