Wat gaat de OnePlus 6 ons brengen?

OnePlus was dit jaar dé disruptor in de smartphonemarkt. Hoewel de originele OnePlus 5 het qua design niet trok ten opzichte van de Galaxy’s, G’s en vele andere smartphones met randloze displays, maakte de OnePlus 5T dit helemaal goed. Wat gaat het bedrijf doen in 2018?

Het moge duidelijk zijn, OnePlus heeft haar lesje geleerd. Het nieuwe design van de OnePlus 5T sloeg zo goed aan dat het de best verkopende OnePlus smartphone ooit is geworden. Hoewel de hardware verder vergelijkbaar was, laat het toestel zien hoe belangrijk design is.

Tijdens de CES of het MWC, zal Qualcomm naar verwachting de opvolger voor de Snapdragon 835 chipset aankondigen. Het moment waarop fabrikanten dus nieuwe modellen kunnen aankondigen met nieuwe featuresets en hogere snelheden.

OnePlus zal natuurlijk gebruik gaan maken van deze nieuwe high-end chipset als we de geruchten mogen geloven. Om de show te stelen zal OnePlus zeer waarschijnlijk Qualcomm’s technologie voor in-display vingerafdrukscanners overnemen. Hoe relevant dit is met de gezichtsherkenning van de OnePlus 5T is onbekend, maar het zal zeker wel de show stelen.

Naar alle waarschijnlijkheid zal OnePlus wederom standaard 8GB aan werkgeheugen plaatsen in de nieuwe smartphone. 10GB zou in theorie ook kunnen, maar is nog geen stap die heel hard nodig is. Qua opslaggeheugen verwachten we wederom de combinatie van 64GB en 128GB om uit te kiezen. Een stap kaan 256GB zou in theorie genomen kunnen worden, maar dit zou de prijs op kunnen drijven. De geheugenprijzen zakken nog niet echt naar een niveau dat dit een logische stap zou maken. OnePlus heeft immers als doel prijsvechter te blijven.

OnePlus lanceerde de OnePlus 5 in juni 2017. Op dat moment waren de Qualcomm chipsets goed verkrijgbaar tegen een normale prijs. Daarnaast had OnePlus het voordeel dat dé grote concurrenten al op de markt waren zodat het goed kon afwegen wat de ideale prijsstelling zou zijn ten opzichte van de techniek in de smartphone. De verwachting is dat OnePlus met de 6 opnieuw zal wachten tot de zomer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.