Deze Android fabrikanten vertragen oudere smartphones niet

Enkele dagen geleden kwam Apple groots in het nieuws. Het bedrijf vertraagt de processor op oudere iPhones. Niet om een nieuwere iPhone veel sneller aan te laten voelen, maar om de accu te sparen. Die zou de iPhone onverwacht kunnen laten herstarten. Hoe zit dat in de wereld van Android?

Zowel Motorola als HTC hebben via The Verge laten weten dat ze Android smartphones niet bewust vertragen op het moment dat de modellen verouderen. Ook Sony reageerde naar The Verge, maar met de melding dat het vakantie is. The Verge moet wachten tot na de vakantie voor het antwoord krijgt. Smart move Sony…

Samsung en LG reageerden tegenover PhoneArena. De vertegenwoordiger van LG reageerde met “Never have, never will! We care what our customers think.” Een duidelijk standpunt in deze zaak.

Samsung gaat een stuk verder in haar antwoord en hint daarmee op technologische verschillen tussen de accu’s van Samsung en de accu’s van Apple: “Product quality has been and will always be Samsung Mobile’s top priority. We ensure extended battery life of Samsung mobile devices through multi-layer safety measures, which include software algorithms that govern the battery charging current and charging duration. We do not reduce CPU performance through software updates over the lifecycles of the phone.”

Inmiddels heeft Apple actie ondernomen. Het bedrijf heeft de prijs voor het vervangen van oude accu’s in de VS verlaagd met $50 naar $29. Bovendien moet een nieuwe firmware versie voor de iPhone meer inzicht in de levensduur van de accu geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram