Amazon koopt fabrikant van slimme deurbellen en camera’s

Amazon lijkt haar positie in de smart home markt nog verder te willen vergroten. Het internetwarenhuis heeft deze week Blink gekocht. Blink was een vrij jong bedrijf dat zich specialiseert in slimme deurbellen en camera’s.

Naast Blink en Ring zijn er inmiddels meer merken actief in deze sector. Voor een overzicht van merken en modellen kun je kijken op deze website. De investering van Amazon bevestigt wederom dat het bedrijf gelooft in de groei van de slimme deurbellen markt. Dit is ook een strategische zet, omdat het bedrijf hiermee naast de populaire Amazon Prime bezorgingsdienst, hiermee een nóg grotere controle krijgt in het de bezorging- en ontvangst van goederen.

Met de overname wordt het bedrijf niet gesloten, maar de kans is groot dat er diepe integraties zullen zijn tussen de Amazon Alexa dienst en de Blink hardware. Blink gebruikt Amazon nu al als primair verkoopkanaal voor haar hardware en blijft dit voorlopig ook doen.

Één van de sterke punten is dat de hardware van Blink vooral op batterijen werkt. Daarmee zijn ze onder anderen een concurrent voor de handige Arlo camera’s van Netgear. Amazon is op dit moment een bezorgdienst aan het uitrollen waarbij bezorgers pakketten in huis kunnen achterlaten met behulp van het Amazon Key systeem. Daarbij legt de camera vast wat de bezorger achter de voordeur doet. Mogelijk kan het Blink systeem hiervoor ook ingezet gaan worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram