Verzekeraar zet het risico van iPhone X schade op 90%

Normaal plaatsen we dit soort berichten niet heel snel. Het roept bij ons een ‘Wij van WC eend’ gevoel op, maar we maken een uitzondering. Smartphone verzekeraar Square Trade zet het schaderisico voor de Apple iPhone X op 90% en weet dit goed te beargumenteren.

De Apple iPhone X is voor- en achter van glas. Zelfs voor mij als Android gebruiker is het een design dat ik graag in mijn handen houdt. Dit is hoe het moet of op zijn minst hoe het lijkt te moeten. Want een smartphone die snel kapot is, wilt niemand.

De verzekeraar lijkt een serie iPhone X smartphones te hebben aangekocht om te bepalen wat het risico op schade is en stuurde ons het schaderapport via een persbericht. Hoewel het toestel prima lijkt te scoren bij onderdompeling, lijkt vrijwel iedere val te resulteren in een flinke schade. Opvallens is dat het rapport laat weten dat de smartphone niet meer veilig vast te houden is wanneer de glazen achterkant is gebarsten.

Square Trade adviseert dan ook om het prachtige design van Apple te verstoppen achter een screenprotector en in een hoesje. Daarnaast, en daar komt het ‘om een verzekering af te sluiten’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events

Er zijn momenteel geen aanstaande evenementen.