Sinds vorig jaar is er een flinke ruzie tussen Qualcomm en Apple. Apple klaagt dat Qualcomm teveel geld vraagt voor haar chipsets terwijl Qualcomm claimt dat Apple niet over alle technologie licenties wilt betalen.

De strijd tussen de twee zou nu weleens beslist kunnen worden door een overname. Chipleverancier Broadcom heeft interesse getoond in Qualcomm en gaat het bedrijf mogelijk overnemen. Broadcom is al een grote toeleverancier voor Apple op het gebied van bluetooth en WiFi chips. Met Qualcomm aan boord kan het bedrijf nog meer chips aan Apple verkopen en zou een nieuwe deal tussen Broadcom en Apple een einde kunnen maken aan de dure rechtszaken die nu lopen.

Ondertussen is de deal mogelijk slecht nieuws voor Intel. Hoewel Intel een belangrijke partner is voor de desktop en laptops van Apple, zal Intel het voor de mobiele divisie steeds lastiger krijgen om een deal binnen te halen, al kan ook Intel Bluetooth en WiFi chips leveren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.