Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Xtorm Freedom (Qi Fast Charger)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Stoer ontwerp
  • Signaalverlichting aan de onderkant
  • Smartphone ligt heel stevig
  • 10 watt laadsnelheid

THE BAD

  • Hij is wel wat dik

Draadloos opladen is hip. Hoewel de Nokia’s het al jaren kunnen, zorgen Apple en Samsung er nu voor dat het echt mainstream wordt. Traditioneel is draadloos laden weliswaar langzaam, met Nederlandse Xtorm probeert de boel wat te versnellen.

Unboxing

In de doos van de Xtorm Freedom vinden we de laadpad, een dikke USB kabel en een handleiding. De lader zit buitengewoon netjes verpakt.

Design

Qua design is de Xtorm Freedom niet één van de dunste oplossingen die we hebben gezien. Wellicht komt dit door de hogere spanning die de lader probeert op te wekken voor de smartphone. Echt heel dik is hij toch ook weer niet, dus het ziet er gewoon netjes uit.

Wat helemaal leuk is, is de blauwe gloed die onder de lader vandaan komt. Deze zie je alleen ’s avonds wanneer er een gadget wordt opgeladen.

Het midden van de laadpad heeft een lader motief met daarin het Xtorm logo geperst. Het ziet er heel tof uit, al is het logo ook wel weer heel aanwezig. Om dit deel heen ligt een siliconen rand. Die zorgt ervoor dat jouw device stevig op de pad blijft liggen.

Gebruikservaring

Qua gebruik valt er weinig aan te merken op de Xtorm Freedom. Ik merk wel dat de Galaxy S8 in haar Mophie hoesje wat moeite heeft om de laadstroom te ontvangen, maar zonder werkt het echt perfect. De laadsnelheid ligt ook lekker hoog. Wel zou ik in de slaapkamer de mogelijkheid waarderen om de blauwe verlichting uit te schakelen.

Conclusie: Xtorm Freedom

Of hij op jouw bureau ligt of op het nachtkastje, door haar zwarte en simpele vorm past de Xtorm Freedom in vrijwel ieder interieur. Met een capaciteit van 10 Watt gaat het laden lekker op snelheid. Het design voorkomt bovendien dat jouw gadget per ongeluk van de lader glijdt. Een prima stukje dutch design.

kopen


→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.