Review: MrSafe Jump Starter (Powerbank voor de auto)

Het seizoen van de lege accu’s komt er weer aan, maar dit keer ben je misschien wel bewapend. Het Belgische MrSafe introduceert de Jump Starter. Een speciale powerbank die niet alleen jouw smartphone of tablet kan laden, maar ook jouw auto kan starten op het moment dat je met een lege accu staat.

Unboxing

Het eerste dat opvalt is dat MrSafe deze handige tool levert in een nette etui die je gewoon lekker achterin de auto kunt laten slingeren. In de etui zit niet alleen de MrSafe Jump Starter. Er zitten ook klemmen voor de accu in, een 12v adapter (vrouwelijk) een 12V naar USB adapter en eenmicro-USB kabel om de powerbank zelf op te laden. Zeer compleet dus.

Design

De powerbank is vormgegeven in een geel-grijze kleurcombinatie. MrSafe heeft duidelijk voor zeer stevige materialen gekozen. Ondanks de capaciteit van 7.500mAh lijkt de powerbank relatief groot. Hij moet een piekstroom van 500 ampère kunnen leveren, dus er is waarschijnlijk veel ruimte gebruikt om dit op een veilige manier te doen.

Daarnaast zit er nog een fijne feature op. Als je op een vroege winteravond langs de weg komt te staan, zit er een zeer felle LED lamp op. Deze kan ook in strobe en S.O.S. stand worden gezet..

Compatible auto’s

De MrSafe Jump Starter is een product vooral gemaakt voor auto’s op traditionele benzinemotoren. Zelf rijdt ik een Toyota Prius uit 2011. Hybride auto’s laten zich niet gemakkelijk starten. Zo heb ik al meerdere starters weggedaan omdat ze gewoon niet werkten wanneer ik ze nodig had.

Na onderzoek voor deze review blijkt dat dit komt doordat je de starter of laders bij de motorkap koppelt. De daadwerkelijke accu zit echter achterin en is zichtbaar wanneer je een paar meubelpanelen wegtrekt. Wanneer ik de MrSafe Jump Starter direct op de accupolen achterin aansluit, rijdt ik wel degelijk weg met de auto. Dan is hij net zo gemakkelijk te starten als een benzineauto.

Beveiliging

Werken met grote stromen vraagt de nodige veiligheid. Al is het maar om te voorkomen dat je de accu niet kortsluit en brand veroorzaakt door de polen om te wisselen.

Hier valt de MrSafe Jump Starter echt op. Het begint met polariteitsbescherming. Als het groene lampje niet brandt, heb je de boel niet goed of verkeerdom aangesloten. Handig. Er zit ook een beveiliging op om te voorkomen dat het laatste beetje stroom in de accu, de powerbank wordt ingezogen.

Er zit een overspanningsbeveiliging op om te voorkomen dat de accu een te grote stroom aangeleverd krijgt en er is een beveiliging die kortsluiting en oververhitting detecteert. Ten slotte is er nog een LED indicator die laat zien hoe vol de accu nog zit. Dit gebeurt met 4 LED’s, wat we wel vaker zien.

Wat ook opvalt is de kwaliteit van de aansluitingen van de accuklemmen en de plug hiervan op de powerbank. Er wordt veel metaal gebruikt om de grote stromen te geleiden en te voorkomen dat de kabels oververhitten en smelten. Een vele gemaakte fout is dat fabrikanten hier te dunne kabels bij gebruiken. Dat bespaart geld, maar kan gevaar opleveren.

Accukwaliteit

Nu hebben we de MrSafe Jump Starter net een weekje binnen en er een paar keer een auto mee mogen starten. Maar hoe zit het nou met de accu kwaliteit van de MrSafe Jump Starter zelf? Eigenlijk kun je dat pas na een jaar gebruik zeggen, dus duiken we even in de theorie. Met behulp van de techneuten van MrSafe.

Net als vrijwel iedere accu, kent ook deze degradatie. Dat wil zetten dat hij eigenlijk vanzelf leegloopt. Een normaal verschijnsel. Bij de MrSafe Jump Starter ligt de degradatie op een niveau dat je de accu van de powerbank twee maal per jaar even moet opladen. Dan kun je er van uitgaan dat er altijd voldoende stroom op zit wanneer de auto een keer niet wilt starten.

Conclusie: MrSafe Jump Starter

Ik weet het al jaren, ik heb één van de moeilijkst te starten auto’s. En dat heeft me al meerdere keren veel geld en moeite gekost als er weer eens een make-up lampje de hele nacht heeft mogen branden. Eenmaal aangesloten op de accu, is de MrSafe Jump Starter één van de eerste oplossingen die mijn accu echt weet te starten. En ja, dat maakt me meteen een blije gebruiker. Met een reminder in mijn agenda dat ik hem om het half jaar even moet opladen, ligt deze powerbank standaard tussen het gereedschap in mijn auto.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Lage accudegradatie
  • Stevig ontwerp
  • Lamp
  • Handige opbergtas
  • Geschikt voor alle brandstof auto's
  • Ook geschikt voor onze lastige testhybride
  • Dikke kabels en klemmen

THE BAD

  • Geen minpunten ondervonden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events

Er zijn momenteel geen aanstaande evenementen.