Review: Mophie Juice Pack (Samsung Galaxy S8)

Hij is wat dikker dan de oplossing die we gisteren lieten zien, maar de effectiviteit van de Mophie Juice Pack mag niet worden onderschat. Deze dikke cover verdubbelt de gebruiksduur van de Samsung Galaxy S8.

Unboxing

In de verpakking van de Mophie Juice Pack vinden we de cover zelf en de handleiding. Meer hebben we niet nodig.

Design

Net als bij de Mophie Charge Force Cover heeft Mophie ook nu weer haar best gedaan de vormen van het Samsung design zoveel mogelijk te respecteren. Wel is het materiaalgebruik meer simplistischer dan bij de Charge Force. Wat ook slim is, is hoe de Mophie Juice Pack het geluid van jouw Samsung Galaxy S8 naar buiten geleidt. Dit komt vooral van de achterkant van het toestel en de case richt het geluid naar voren.

Gebruik

Het is niet zo dat de capaciteit van de accu in jouw smartphone standaard groter is met deze juice pack. Feitelijk is het niet meer dan een powerbank die permanent is aangesloten. Je moet de powerbank dus wel opdracht geven om jouw smartphone te laden. Dit doe je door drie seconden de knop op de Mophie Juice Pack in te drukken. Daarna start meteen het laden van de Galaxy S8.

Compatibility

Het staat niet in de naam, maar de Mophie Juice Pack is volledig compatible met de Charge Force productlijn. De Powerstation Mini van gisteren kan dus ook op deze cover, net als de speciale laders die Mophie heeft ontwikkeld. Dit allemaal door slim gebruik te maken van magneten.

Accuprestaties

De Mophie Juice Pack bevat een 2.950mAh accu. Deze is net iets kleiner dan de 3.000mAh accu die Samsung zelf in het toestel heeft geplaatst. Doordat de energie efficiëntie een stuk hoger ligt dan bij gebruik van de draadloze Powerstation Mini, verlies je veel minder van deze capaciteit. Sterker nog, vrijwel niets. Je kunt de Samsung Galaxy S8 dus voor 99% opladen vanuit de cover.

Ook belangrijk is dat de cover gebruik maakt van priority charging. Een technologie van Mophie die ik enorm ben gaan waarderen. Daarmee wordt namelijk eerst het aangesloten apparaat geladen en daarna pas de Mophie Juice Pack.

Leuk detail is ook dat de Mophie Juice Pack gewoon ondersteuning biedt voor Samsung Adaptive Fast Charging. Op de lader laden smartphone en Juice Pack dus lekker vlot op. Er is echter geen ondersteuning voor Samsung’s Fast Charge Wireless Charging Pad. Er wordt dus geladen op 1x snelheid in plaats van 1,4x.

Conclusie: Mophie Juice Pack voor Samsung Galaxy S8

Ja, de Mophie Juice Pack maakt van mijn smartphone een dikkerdje, maar daar krijg ik iets voor terug; een veel langere accuduur en de nodige bescherming van het toestel. Het laden van mijn smartphone gaat lekker snel en gemakkelijk. Een prima combinatie van case en powerbank.

Mophie Juice Pack kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Voldoende extra capaciteit voor ruim een dag
  • Simpel in gebruik
  • Priority Charging
  • Draadloos laden blijft mogelijk
  • Compatible met Charge Force

THE BAD

  • Wel wat dik

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mophie Juice Pack kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl