Michiel Schuur beoordeelde namens GadgetGear de LG 29 inch UltraWide LED Monitor met 4.5 sterren.

The Good
  • Zichtvullend
  • SRGB 99%
  • Screen Split
  • Makkelijk te bedienen
The Bad
  • Niet in hoogte verstelbaar

LG 29 inch UltraWide LED Monitor kopen
→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Life’s Good!

Wie kent LG nou niet? Als fabrikant van legio huishoudelijke apparatuur, wasmachines, koelkasten, mobiele telefoons en monitors, gaming monitors! Waar LG, opgericht in 1947, zich van origine toelegde op de chemische sector onder de naam Lucky Chemical Industrial Co. In het jaar 1958 werd een nieuwe weg ingeslagen. Vanaf dit moment werden er allerlei elektronica geproduceerd onder de naam Lucky Goldstar. In tegenstelling tot wat velen denken is niet “Life’s Good” maar Lucky Goldstar de naam waarvan LG de afkorting is. Inmiddels is LG de grootste elektronicaproducent van Zuid-Korea. Life’s Good!

Serious UltraWide for serious gamers.

Met een nieuwe gaming-monitor met IPS scherm en een beeldverhouding van 21/9 zegt LG de nieuwe natte droom van de hardcore gamer in handen te hebben. Door een SRGB bereik van 99% worden kleuren levensecht weergegeven en door de Black Stabilizer zien gamers ook in het donker. Deze functie op de LG 29UM59-P voelt automatisch aan welke gebieden op het scherm te donker zijn en past deze naar eigen goeddunken aan. Daarnaast zou dit beeldscherm door de beeldverhouding de game ervaring enorm verbeteren. De LG 29 inch Ultrawide heeft een reactie snelheid van 5 milliseconde. Niet revolutionair, maar zeker acceptabel voor een monitor in de prijscategorie van rond de € 220,-

 

Specs:

Display:

Het beeldscherm van deze LG Ultrawide is Ultrawide. Maar echt! Het is even wennen, maar doordat het scherm zó breed is neemt het heel je gezichtsveld in. Het is even zoeken waar in-game ook alweer de map en je ammo-gegevens worden weergegeven, maar zodra je dit doorhebt kijkt dit heel erg prettig. De IPS technologie zorgt ervoor dat niet zoals bij veel monitoren enkel de groene en blauwe tinten uit het beeld spatten. Bij de LG worden alle kleuren echt heel goed worden weergegeven. Naja niet alle, het SRGB bereik van 99% suggereert dat het scherm 1% laat liggen, al heb ik deze niet kunnen ontdekken. Daarnaast zorgt deze technologie ervoor dat ook in een grotere kijkhoek kleuren minimaal vervormen. In theorie allemaal prachtig, dat IPS verhaal, maar is het ook echt te zien? Ja! Het beeld bruist van kleur en de in-game werelden komen écht tot leven. Een hele verbetering ten opzichte van het niet-IPS scherm waar ik voorheen gebruik van maakte.

Design:

De gehele monitor is gemaakt van een hoogglans kunststof. Hij oogt hierdoor erg luxe, maar heeft wel zeer regelmatig een doekje nodig. Doordat hij hoogglans is zie je elk stofje liggen dat de mogelijkheid krijgt op de monitor neer te dalen. Het beeldscherm zelf is niet hoogglans maar gemaakt van een iets matter materiaal, niet verkeerd aangezien je hierdoor veel minder last hebt van vingerafdrukken. Dit scheelt een hoop ergernis als die vriend weer eens niet met zijn vette vingers van het scherm kan afblijven. Als het scherm is uitgeschakeld lijkt het alsof het scherm helemaal tot de rand van de behuizing doorloopt. Helaas is dit niet het geval. Zodra je het scherm inschakelt zul je zien dat de eerste centimeter van de rand niets weergeeft. Is dit erg? Nee, helemaal niet. Maar het was wel heel gaaf geweest als het display de gehele front had opgeslokt. Eenmaal geïnstalleerd zijn aangesloten kabels uit het zicht onder je bureau te geleiden doordat LG een kabelgeleider aan de achterzijde van de voet in de doos mee levert. Het enige minpuntje: Het scherm heeft een vaste voet, hierdoor kan je het scherm wel enigzins kantelen, maar niet in de hoogte verstellen.

Aansluitingen:

De LG Ultrawide heeft twee HDMI 1.4 ingangen waartussen je eenvoudig kan wisselen en een 3.5 mm audio uitgang. Handig voor de headset!

Bediening:

De bediening op de LG is subliem! Doormiddel van een pookje onderop het scherm die je kan indrukken en in 4 richtingen kan bewegen navigeer je moeiteloos door het menu. Het beeldscherm heeft profielen die je geheel naar wens aan kan passen. Ja, je moet er een keer goed voor gaan zitten. Maar zodra je de profielen op elke gewenste situatie hebt afgestemd is dit echt een uitkomst. Overdag gebruik je een hogere brightness, terwijl je bij dezelfde instellingen s’avonds las-ogen krijgt. Met deze LG pas je on-the-fly je profiel aan. Het gaat zo gemakkelijk dat je dit zelfs doet als de zon voor een paar minuten door het wolkendek breekt…

Door de drivers te installeren die op een schijfje worden meegeleverd krijgt de LG Ultrawide nóg meer mogelijkheden. Het scherm is onder andere op te delen in meerdere zones. Ideaal als je meerdere programma’s tegelijkertijd gebruikt en het zat wordt om constant programma’s te minimaliseren, en een andere weer te maximaliseren. Door deze screen-split functie kan je de schermen naast elkaar zetten alsof ze beiden een eigen monitor hebben. Doordat je scherm extra breed is heb je in de breedte ruimte zat om de schermen toch overzichtelijk te houden.

Conclusie:

De LG 29UM59-P Ultrawide is ideaal voor elke PC-gamer. Door het brede scherm wordt je game meer ‘immersive’ en nadat je eraan gewend bent wil je niet meer terug. Helaas wordt de 21/9 beeldverhouding nog niet ondersteund door de gangbare consoles.

Ben je geen hadcore PC-gamer maar wel een frequent PC-gebruiker, dan kan dit beeldscherm toch ook voor jou veel voordelen opleveren. Door het hoge SRGB bereik is het beeldscherm ook uitermate geschikt voor fotografen en andere gebruikers waarvoor een realistische kleurweergave belangrijk is. Daarnaast is dit beeldscherm een oplossing voor de multi-taskers onder ons. Door de split-screen technologie is de opstelling van twee schermen naast elkaar niet meer nodig. Het scherm is uitstekend in staat twee schermen naast elkaar weer te geven.

LG 29 inch UltraWide LED Monitor kopen
→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.