Review: Legion Seizoen 1 (Blu-Ray)

Legion Seizoen 1 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

In haar X-Men films heeft Marvel al veel tijd besteedt aan de begintijd van de mutanten. In de TV serie Legion draait alles om het leven van David Haller. Hoewel ook Legion al een eigen comic reeks heeft gehad, is dit één van de minder bekende comics.

In de eerste aflevering zien we hoe David opgroeit. Van kind tot volwassen man met de nodige problemen. We zien hoe hij veel tijd doorbrengt in psychiatrische klinieken. Hij zou schizofreen zijn. Stemmetjes horen in zijn hoofd. Wanneer hij een andere patiënt ontmoet, komt hij er achter dat het allemaal echter is dan hij denkt en dan beginnen zijn mutantenkrachten zich te ontwikkelen.

Hoewel ik graag wat meer zou vertellen over de serie, zou ik echt veel te veel weggeven over het eerste seizoen, maar laat ik duidelijk zijn; dit is geen regulier Marvel avontuur. Legion heeft veel meer diepgang en zal voor veel meer kijkers toegankelijk zijn. Misschien sommige Marvel fans zelfs een beetje afschrikken.

Extra’s

Dat Legion echt anders is, zien we ook terug in de bonus features op de Blu-Ray van Fox. Daar gaan ze in op hoe David een andere held is dan wat we gewend zijn. Verder nog wat verwijderde scenes en ander materiaal.

Conclusie: Legion Seizoen 1 (Blu-Ray)

Legion is anders. Heel anders. Hoewel Legion prima in het Marvel universum past, is het geen reguliere superhelden actieserie zoals die de afgelopen jaren wel meer op disc verschenen. In plaats daarvan is Legion een psychologisch drama geworden waar niet alleen de Marvel fans van zullen smullen. Voor een serie over mutanten is het verhaal echt enorm goed geschreven. Laten we hopen dat het team dit in seizoen 2 zal voortzetten.

Legion Seizoen 1 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Sterke cast
  • Erg goede vertelling van het verhaal
  • Leuke extra's

THE BAD

  • Maar niet heel veel extra's

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events