Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de Homeland Seizoen 6 met 4.5 sterren.

The Good
  • Het verhaal begint weer lekker spannend te worden
  • De cast blijft enorm sterk

Homeland Seizoen 6 kopen
→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Ik geef het toe. De eerste drie seizoenen van Homeland waren ijzersterk. Sinds die tijd probeert de serie een nieuwe richting te vinden met seizoenen waarin in één keer het belangrijkste verhaal wordt verteld. Maar dan is er het leven van Peter Quinn.

Het leven van Peter Quinn begon in het tweede seizoen van Homeland. Een persoon die door de CIA wordt ingezet om op te ruimen. Kille aanslagen uit te voeren in naam van vlag en vaderland. Een rol die zo lastig werd voor de CIA dat hij in seizoen 5 als ‘externe’ kracht aan de slag ging.

Daarbij werd zijn loyaliteit op de proef gesteld toen hij de opdracht kreeg om met Carrie af te rekenen. En op dat moment kreeg de kille moordenaar een menselijk gezicht. Gevoelens begonnen te spelen. Terwijl hij Carrie (Claire Danes) regelmatig het bed zag delen met anderen, bleek dat hij verliefd was geworden op onze favoriete, licht gestoorde CIA agente. Hoe ga je daar mee om?

Als ik zeg Quinn or die, dan weet je wel dat seizoen 6 eigenlijk draait om hoe de twee een weg in het leven proberen te vinden. Dat de twee daardoor in levensgevaar komen is natuurlijk iets dat ze niet kunnen voorkomen. Oja, en er is nog een andere verhaallijn. Een verhaallijn over de presidentsverkiezingen. In de wereld van Homeland wint de vrouwelijke kandidaat en dat brengt ook de nodige ellende met zich mee.

Extra’s

Fox voorziet de 4 DVD’s van 2 specials die best de moeite waard zijn. Zo krijg je meer te weten over hoe ze de serie in New York hebben opgenomen en hoe ze aan het worstelen zijn geweest met het emotionele verhaal van dit zesde seizoen.

Conclusie: Homeland Seizoen 6 (DVD)

Na een redelijk soft vierde seizoen en een al heel wat sterker vijfde seizoen, lijken de schrijvers het weer te snappen. De wereld van Carrie wordt weer een stukje ingewikkelder en dat maakt het voor iedereen om haar heen een heel stuk spannender. Hoewel ik aan het einde niet goed weet hoe het nu verder moet (zelfde gevoel als eind seizoen 3), is dit zesde seizoen opnieuw een thrillride vol emoties en aanslagen. 10 uur lang puur genot.

Homeland Seizoen 6 kopen
→ Check de laagste prijs bij Bol.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.