Vorig jaar was hij ineens terug; Ash, van Evil Dead. De originele hoofdrolspeler van de horrorfilm uit 1981 mocht opnieuw tegen het kwaad strijden in een TV serie. En die TV serie was zo… vooral grappig, dat hij opnieuw de strijd aan mag met het kwaad.

Tijdens het vorige seizoen volgden we Ash terwijl hij tegen het kwaad vocht in Jacksonville. Een plaatje waar anders niet zo heel veel aan de hand is. Het bestrijden van het kwaad deed hij natuurlijk met zijn bizarre arm waar een kettingzaag aan vast zit en met een vreemde club vrienden.

In dit tweede seizoen is hij wel klaar met Jacksonville en reist hij terug naar zijn geboorteplaats; Elk Grove. Dat is waar het kwaad zich nu lijkt te verschuilen. Ook nu weer komt Ash met de meest bizarre strategieën om het kwaad te verdelgen.

Wat opvalt in dit tweede seizoen is hoe Ash als karakter is gegroeid. Was hij in het eerste seizoen nog vooral een gore lolbroek met een oppervlakkig karakter, in seizoen twee leren we de echte Ash kennen. Zelfs Pablo krijgt een veel meer serieuze rol in het verhaal. Het voelt bijna alsof een nieuwe serie schrijvers is aangetrokken om dit seizoen in elkaar te zetten.

Extra’s

Fox levert Ash vs. Evil Dead af met een berg aan bonusmateriaal voor de fans. De making of extra’s gaan zo diep dat er zelfs een special is over de ashgressieve vrouwen in zijn leven en een compilatie van alle sterfgevallen in dit seizoen. Ja, zelfs de extra’s ontkomen niet aan de humor van de schrijvers. Top!

Conclusie: Ash vs. Evil Dead Seizoen 2

Seizoen 1 voelde echt als een remake van de film, maar Ash vs. Evil Dead Seizoen 2 is echt iets anders. Het universum wordt groter en de karakters krijgen diepte. Het komt zelden voor, maar hier zien we een deel twee die beter is dan een deel één. Top!

kopen
→ Check de laagste prijs bij Bol.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.