SIM kaart
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Koppel je gadget gemakkelijk aan een SIM-kaart

Dan hoeft je smartphone namelijk niet meer in de buurt te zijn om toch bereik te hebben op je smartwatch. Ga je dus een rondje hardlopen zonder smartphone, maar wil je wel bereikbaar zijn? Een smartwatch met SIM is de oplossing! Wil jij ook graag een SIM-kaart koppelen aan één van je gadgets, maar heb je geen idee hoe dit moet? Geen zorgen: wij hebben alle opties voor je op een rij gezet.

Koppel je apparaat met je smartphone

Wil je gewoon je telefoonabonnement gebruiken voor je gadget? Dan kun je een Duo SIM-kaart aanvragen bij je provider. Je krijgt dan een extra SIM-kaartje, waardoor je jouw huidige telefoonabonnement ook op je gadget kunt gebruiken. Hier zitten wel wat nadelen aan vast. Met een Duo SIM-kaart kan jouw abonnement maar op 1 apparaat tegelijk werken. Daarnaast blijft de hoeveelheid internet in je abonnement gelijk, terwijl je 2 apparaten gebruikt in plaats van 1. Grote kans dus dat je daardoor boven je gebruikslimiet gaat, en op extra kosten zit natuurlijk niemand te wachten. Bovendien bieden niet alle providers deze optie aan.

Ga voor een 2e abonnement

Een tweede optie is een extra abonnement afsluiten. Veel mensen zien dit echter niet zitten, omdat ze niet jaren aan nóg een abonnement vast willen zitten. Ook is het lastig om van tevoren in te schatten hoeveel data je apparaat zal verbruiken. Zo wordt de kans groter dat je buiten je bundel gaat en rekeningen ontvangt.

De beste optie: prepaid SIM-kaart

En last but not least! Wat ons betreft is de derde optie de beste, namelijk het aanschaffen van een losse prepaid SIM-kaart. Vaak kun je die gemakkelijk online aanvragen, bijvoorbeeld bij Lycamobile. Daarna kun je zo vaak als jij wil je (data) tegoed opwaarderen met het bedrag dat jij kiest. Een handige website hiervoor is Beltegoed.nl. Op deze manier zit je niet vast aan een extra abonnement en heb je toch toegang tot internet op je gadget. Bovendien hou je goed controle over je kosten per maand. Da’s wel zo duidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.