Bas
Bas

Review: TAG HEUER CARRERA CALIBRE HEUER01 Red Bull Racing special edition

Bas beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Fraai
  • Premium
  • Gevoel

THE BAD

  • Ik heb er geen

Tag Heuer is al sinds tijden verbonden aan de Formule 1 en ook al behoorlijk wat jaren aan het team van Max Verstappen namelijk Red Bull Racing. Speciaal voor deze samenwerking hebben ze o.a. deze Calibre Heuer01 Red Bull Racing special edition uitgebracht. Ga je met dit horloge net zo hard als Max Verstappen? De review lees je hieronder.

TAG Heuer

TAG Heuer is zoals alle fatsoenlijke horlogefabrikanten een Zwitsers merk. Het is ontstaan na de overname van Heuer door Techniques d’Avant Garde in 1985. De firma Heuer is al in 1860 opgericht door Edouard Heuer. Sinds 1999 is het bedrijf onderdeel van de LVMH (Louis Vuitton Moet Hennesy) group. Het grootse luxeartikelen bedrijf ter wereld.

Tag Heuer maakt onder meer de bekende Formula One, Aquaracer, Link, Carrera, Monaco, Connected, and Grand Carrera horloges. Vele bekende sporters en acteurs worden direct of indirect gesponsord door TAG Heuer in natuurlijk is het bedrijf sinds een aantal jaar sponsor van Red Bull Racing.

Het horloge van Max Verstappen

Speciaal voor de samenwerking met Red Bull Racing heeft Tag Heuer een speciale editie uitgebracht van hun Carrera namelijk bovengenoemde CALIBRE HEUER01 Red Bull Racing special edition. Bijzonder aan dit horloge is onder andere de glazen achterkant met Red Bull Racing opdruk.

De kast van dit pronkstuk is gemaakt van hoogwaardig carbonstaal en voorzien van een kras vrije saffieren glasplaat. Uiteraard betreft het een automatisch uurwerk en de kast is met een doorsnede 45mm waterdicht tot 100 meter! Het automatische Heuer01 uurwerk heeft een balans frequentie van 28.000 vibraties per uur en is goed voor een power reserve van 50 uur zonder het gebruik van de chronograaf (40 uur reserve als deze aanstaat). Belangrijke opmerking over het uurwerk….Made in Switserland!

Het instelwiel welke op 3 uur geplaatst is is ook van hoogwaardig staal en voorzien van een van een zwart stalen afwerking. De twee knoppen op 2 en 4 uur zijn beide van staal. De Calibre Heuer 01 wordt geleverd met een stalen band die voorzien is van een dubbele drukknop of een zeer fraai blauw lederen bandje. Ons testmodel is voorzien van de stalen band.

Gebruik Heuer01

Voorzien van 3 meters een voor seconden, een voor minuten en een voor uren is de in het blauw afgewerkte Carrera een waar kunstwerk. Als je het horloge omdoet is het eerste wat opvalt de solide werkende vouwsluiting. De sluiting gaat open en dicht als een Zwitserse bankkluis en dit draagt bij aan het premium gevoel. Vervolgens blijkt de TAG Heuer geen lichtgewicht te zijn aan de pols. Persoonlijk hou ik wel een een zwaar aanvoelend horloge maar dit zal voor iedereen anders zijn. Als het uurwerk door de beweging van je pols eenmaal voldoende reserve heeft opgebouwd is het tijd deze in te stellen. Het instelwiel trekken we uit naar de eerste stand en hier is de datum gemakkelijk in te stellen. Vervolgens zetten we het wiel op de buitenste stand en de tijd kan worden ingesteld en we zijn good to go.

Zelfverzekerd als Max Verstappen

Opvallend is dat met je met een dergelijk kostbaar uurwerk om je pols je ineens toch anders voelt. Ik had me voorgenomen me niet te laten beïnvloeden door de prijs (€ 5.500,-!) maar toch gebeurt dit onbewust. Je loopt wat rechter op, er zit wat meer vering in je passen en je bent je bewust van de kathedraal van een uurwerk die (in mijn geval) om je linker pols zit. De chonograaf en daarmee de seconden wijzer laat ik uit zodat ik niet steeds een beweging zie tijdens mijn werkzaamheden. Dit was wel even wennen omdat ik eerst dacht dat het uurwerk niet liep. Je merkt direct wat een genot het is om een dergelijk horloge (ook al is het maar tijdelijk snik snik) te bezitten. het is een lastig gevoel om te beschrijven en een die je alleen kan voelen door hem te dragen.

De chronograaf doet zijn werk zoals die bedoeld is, de knop op 2 uur gebruik je om deze te starten en te stoppen en de knop op 4 uur zorgt voor een reset. De beiden knoppen voelen solide aan zoals verwacht mag worden.

Het daadwerkelijk gebruik is prachtig in al zijn eenvoud…je kan zien hoe laat het is. Het is voor mij een openbaring om in deze tijd niet steeds naar mijn telefoon te hoeven grijpen om te kijken hoe laat het is. Een korte en wellustige blik naar mijn pols volstaat tegenwoordig.

Conclusie

De conclusie van dit verhaal laat zich na het bovenstaande wel raden natuurlijk. Wat een prachtig uurwerk, persoonlijk zou ik gaan voor de versie met de lederen band omdat ik die qua kleuren nog wat beter op elkaar vind afgestemd. Natuurlijk is het niet een horloge wat je even koopt de prijs a € 5.500,- (stalen band) of € 5.350,- (lederen band) leent zich daar niet voor. Maar heb je lang gespaard en ben je een grote fan van horloges en ook nog van Max Verstappen? dan is hier je kans.

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.