Sonos ONE gaat Alexa en Google Assistant ondersteunen

Sonos snapt het. Haar speakers zijn goed toegankelijk voor Smart Home gebruik en nu multiroom lijkt te worden bedreigd door slimme speakers van Amazon en Google, integreert Sonos gewoon die spraakassistenten in een potentieel betere speaker.

Nieuwe generatie

Sonos heeft vandaag de Sonos ONE geïntroduceerd en daarmee lijkt Sonos duidelijk een nieuwe generatie speakers te starten. Vernieuwde Sonos vorig jaar nog haar PLAY:5 met een speaker met exact dezelfde naam, kunnen we nu al aannemen dat een volgende generatie gewoon FIVE gaat heten.

Een andere pluspunt in de nieuwe ONE is de volledige ondersteuning voor Sonos Trueplay. Daarmee kun je het geluid van de Sonos ONE kalibreren voor een optimale weergave.

Amazon Alexa eerst, Google Assistant later

Vanaf de start zal de Sonos ONE ondersteuning bieden voor Amazon Alexa. De speaker is hiervoor speciaal uitgerust met far field microfoons die stembesturing mogelijk maken. Later zal Sonos ook ondersteuning voor Google Assistant toevoegen. Daarnaast is er vanaf 2018 volledige Apple HomeKit integratie met onder anderen de ondersteuning voor Apple AirPlay 2.

Met de ondersteuning voor de stem assistent kun je direct tegen de Sonos ONE praten en opdrachten geven. Oudere speakers worden ook opgewaardeerd om compatible te zijn met de systemen, maar dan zou je nog wel een Amazon Echo Dot of Google Home Mini moeten kopen om spraakherkenning toe te voegen.

Sonos ONE kopen

De Sonos ONE ligt vanaf 24 oktober wereldwijd in de schappen. Dus ook hier. De prijs in de VS ligt op $199. Hier moet je er wel rekening mee houden dat de slimme assistenten nog niet zullen werken. Met deze prijsstelling en de vormgeving is de Sonos ONE duidelijk een opvolger voor de Sonos PLAY:1.

Sonos ONE kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sonos ONE kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl