Review: Thomas Earnshaw Officer ES-0017-22 (horloge)

Een officiers horloge, dat klinkt al high class! Dat is nu precies wat de Officer van Earnshaw uitstraalt. Met een aanduiding voor de dag, week, maand en maanstand is dit een zeer exclusief horloge met stalen band en speciale vlindersluiting. Lees meer in onze review.

Tomas Earnshaw

Tomas Earnshaw is de held achter het horlogemerk. Deze pionier (1749-1829) geboren in Manchester werd hij gewaardeerd voor zijn werk in het raffineren en verbeteren van de Marine Chronometers van het tijdperk.  Behalve horlogemaker was hij ook klokkenbouwer en is hij bekend om zijn verbeteringen aan de doorgangsklok bij het Royal Greenwich Observatory in Londen en diverse uitvindingen aan klok, kast en horloge. Het van oorsprong Engelse merk is overgenomen en gevestigd in China.

Unboxing

Deze officier komt weer in een prachtige houten doos, met ingelegd kussentje om je horloge in te bewaren en ten toon te stellen. Met de nodige boekjes, certificaten en kwaliteitseisen. Het openen van het doosje geeft een gevoel van klasse mee, van stijl en dat al voordat je jouw es-001-22 kunt bewonderen.

Es-0017-22

Het officer horloge is een Swiss made horloge, afkomstig uit China. Natuurlijk is Swiss Made geen garantie voor een kwaliteitsklokje, maar het geeft wel een minimale standaard, waar naar ik neem controle over zal zijn. De ES-0017-22 komt met heel wat gadgets aanboord. Een kalender, weeknummer, weekdag, tijd en maanstand aanduiding. Een klassiek stalen model met een prachtige champagne kleurige wijzerplaat en Romeinse cijfers.

Met al deze weergaven in een oogopslag is het eventjes trainen, want het weeknummer wordt aangegeven met een lange wijzer, met een rood logo. In een eerste blik zou je deze wijzer kunnen aanzien voor de lange wijzer en dus de tijdaanduiding. Dat vergt wat oefening.

Met een klassieke vlindersluiting opent en sluit het horloge met een heerlijke klik. Het design, evenals de grote van het horloge is precies in proportie. Niet te groot, waardoor het horloge zich meet voor iedere gelegenheid. De Officer lijn van Earnshaw is verkrijgbaar met een soepele, echte lederen band of (zoals dit review sample) een massieve roestvrijstalen armband met dubbele push button implementatie klampen.

Het Swiss Ronda 706.B 5 Jewels quartz uurwerk kent de roots uit Zwitserland. Ronda is erkend en een gevestigd Zwitsers bedrijf dat haar wortels heeft in de regio Basel. Het bedrijf werd opgericht in 1946 door William Mosset in de Waldenburg-vallei en heeft nu hoofdkantoor in Lausen. Deze firme beschikt nu ook over fabrieken in Frankrijk en Thailand, met een saleskantoor in Hong Kong waar vanuit Earn Shaw hedendaags opereert.

 

Specificaties

Thomas Earnshaw Officer ES-0017-22 Heren Horloge

- Edelstalen behuizing, zilver
- Edelstalen horlogeband, zilver
- Swiss Ronda 706.B 5 Jewels quartz uurwerk
- Datum weergave
- Moon phases
- 5 ATM water resistant
- Mineraal glas
- Breedte van de behuizing 41 mm
- Hoogte van de behuizing 12 mm
- Lengte van de horlogeband 21 cm
- Breedte van de horlogeband 20 mm

Conclusie

Het Thomas Earnshaw Officer ES-0017-22 is een prachtig klassiek horloge. De stalen kast en band met vlindersluiting geven een stoere, robuuste mix met het elegante design van de klok. Het horloge draagt comfortabel, is dankzij het materiaal wat zwaarder in gewicht, maar door het (niet te) grote formaat geen blok aan je 'hand.'  De champagnekleurige wijzerplaat met enorm veel details en de vele soorten weergaven is een waar lust voor het oog.

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Jeroen beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Prachtig design
  • Draagt prettig
  • Veel functies

THE BAD

  • Week nr aanduiding soms onduidelijk
Jeroen
Jeroen: Redacteur en manusje van alles. | Cars | Gadgets | Home & Cooking | Redactie: Jeroen.rottier@gadgetgear.nl | Prive: info@jeroencornelis.nl

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram