Review: The Mummy (Blu-Ray)

The Mummy kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Hij is terug, The Mummy. En hulde voor deze reboot. Hij is geen reboot. Gewoon een compleet nieuw verhaal met een compleet nieuwe cast, zonder de traditionele humor te verliezen.

In deze The Mummy heeft Brendan Fraser het stokje mogen overdragen aan niemand minder dan Tom Cruise. En met zijn karakter Nick Morton laat hij Brandan’s Rick O’ Connel snel vergeten. Dat niet alleen, TomCruise speelt eindelijk eens niet zichzelf. Laten we eerlijk zijn, de laatste jaren leken de karakters van Tom iets teveel op elkaar.

In deze The Mummy draait het allemaal om een oude, Egyptische Princes die ontwaakt uit haar tombe. Nouja, Nick Morton haalt haar tombe uit een soort van vloeibare gevangenis van kwik. Nog voor ze uit haar tombe komt weet de b*tch al de nodige problemen te veroorzaken om zo haar bevrijding beter te plannen.

Nick is alles behalve handig zo blijkt. Hij is een soort van grafrover geworden die overal net iets te gemakkelijk tegenaan kijkt. Dit levert natuurlijk al snel de nodige problemen op. Ook zijn makker Chris Vail (Jake Johnson) speelt een wat onhandige grafrover en steelt al snel de show als eveneens luchtige zombie. Maar dan loop ik wat op het verhaal vooruit.

Briljant is hoe de schrijvers achter The Mummy het verhaal van Egyptische graven in het Irak van vandaag kunnen plaatsen (inclusief IS) en daarna meenemen naar het moderne Londen. Waar nog een heerlijke verrassing klaar staat. Russel Crowe is de belangrijkste steun voor Nick in zijn rol als Dr. Jekyll. Inderdaad, dé Dr. Henry Jekyll.

Extra’s

Universal weet dat je een epische film goed moet verpakken. De Blu-Ray bevat echt een enorme hoeveelheid bonusmateriaal. Het meest boeiende is de animated graphic novell Ahmanet Reborn, maar er is ook veel aandacht voor het stuntwerk. Weinig aandacht is er voor de reboot van de naam The Mummy, maar er is dan ook wel heel veel veranderd. Heel veel behalve de succesformule van een boze mummy en een berg humor. Tenslotte maakt Universal het af met een UV code zodat je de film overal op kunt downloaden.

Conclusie: The Mummy

The Mummy is terug en ja, ik hoop op een paar sterke vervolgen. Niet alleen omdat ik twee uur lang ontzettend gelachen heb, maar omdat de film ook verhaaltechnisch zeer sterk in elkaar steekt. De beste start van dit herfstweekend.

The Mummy kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Zeer sterke grappen
  • Mooie vormgeving
  • Goed verhaal

THE BAD

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram