Review: Prison Break The Event Series (Blu-Ray)

Prison Break is terug. De serie die in 2005 begon eindigde met een film in 2009. Of gewoon een hele lange episode. Net wat jouw voorkeur heeft. Dit jaar keert de serie terug met een vijfde seizoen, The Event Series zoals de makers dit seizoen noemen.

Het was lastig geloofwaardig te blijven. Vier seizoenen lang braken wist Michael Scofield (Wentworth Miller) met zijn broer Lincoln Burrows (Dominic Purcell) de ene na de andere gevangenis uit te breken om uiteindelijk een enorm overheidscomplot te onthullen. In de laatste dubbele aflevering (die de TV film Prison Break: The Final Break werd) zagen we hoe Michael ontdekte dat hij aan een hersentumor leed. Hij offerde zichzelf aan het einde op om zijn vriendin Sara te redden uit een gevangenis.

In dit vijfde seizoen blijkt Michael Scofield toch niet overleden. Zijn broer ontdekt dat Michael vast zit in het Midden-Oosten. Midden in een oorlogsgebied waar IS om de macht strijdt. Maar er is iets aan de hand. Michael heet daar anders en de overheid heeft een hele andere foto bij de naam Michael Scofield geregistreerd staan. Het lijkt alsof de originele Michael nooit bestaan heeft. Bij het eerste bezoek van Lincoln aan Michael’s gevangenis, negeert Michael zijn broer compleet en doet zijn best zijn originele identiteit niet te verraden.

Na seizoen 3 is The Event series het kortste seizoen in de geschiedenis van de serie. Met slechts 9 afleveringen duurt dit seizoen nog niet half zo lang als seizoenen 1,2 en 4. Die seizoenen telden allemaal 22 afleveringen. Het grote voordeel van dit kortere seizoen is dat er veel meer gebeurd tussen de afleveringen. Hierdoor is de vertelling veel sneller en weet de serie veel spannender over te komen. Toch zien we aan de kijkcijfers in de VS, dat de serie op ongeveer een derde van het aantal kijkers zit dat de eerste twee seizoenen trokken. Of er een zesde seizoen komt, is voor nu dus onduidelijk.

Extra’s

Qua bonusmateriaal is er niet zo heel veel te vinden op de drie discs. Alleen een special over het maken van de nieuwe serie. Ik beschouw mezelf als fan van de serie en had op iets meer gehoopt.

Conclusie: Prison Break: The Event Series (Blu-Ray)

Hoewel het qua extra’s wat tegenvalt, is The Event Series misschien wel het sterkste seizoen van Prison Break ooit. De serie is veel vlotter dan het origineel en zeker spannender. Wat heel goed is, is dat het grootste deel van de originele cast weer aan het werk is. Alleen de rol van Theodore Bagwell voelt af en toe wat vreemd aan. Misschien heeft hij in iets teveel andere rollen gezeten. Die rol is net even wat minder sterk dan voorheen.

Prison Break The Event Series kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Nieuwe, snellere vertelling
  • Veel actie
  • Bijzondere locaties
  • Originele cast

THE BAD

  • Een aantal acteurs heeft wat moeite de oude rol goed op te pakken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Prison Break The Event Series kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com