Review: The Ninjago Movie Video Game (Switch)

Ninjago Movie Video Game kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Garmadon is op weg om Ninjago City over te nemen. De burgemeester die denkt veilig op haar stoel te zitten bovenop Ninjago Tower, maar dat is dus verre van waar. Met een enorm leger overspoelt Garmadon de stad en op dat moment… moeten zes tieners de les uit omdat ze heel nodig naar de WC moeten.

We hebben hem. Niet The Ninjago Movie, maar The Ninjago Movie Video Game. De game achter de film, compleet gebouwd op de film want.. in deze game volg je het exacte verhaal van de film.

TT Fusion, de studio achter deze game, ontwikkeld al jaren LEGO games voor Warner Bros. Daarbij heeft de studio al heel wat filmgames op haar naam staan. De studio staat niet alleen bekend omdat het de films heel nauwkeurig weet te volgen, maar omdat het heel wat humor in de games verweeft en zo veel mogelijk de originele stemmen uit de film overneemt in het spel. Ook nu weer, al moet je het wel doen met Engelse spraak. Daarnaast staat TT Fusion bekend om het produceren van gemakkelijke games waar jong en oud plezier van hebben. Daarmee gaat ook deze titel aan de hardcore gamer voorbij, maar wat maakt het uit. Ninjago Movie Video Game speel je voor de fun.

Ninjago Movie Video Game start meteen met een tutorial. In de Dojo moet je de kip van de seinsei verslaan. In ongeveer vijf minuten tijd leer je de complete basis van het vechten in Ninjago city. Heb je de kip eenmaal verslagen (en dat is voor kinderen echt nog wel even aanpoten), gaat het spel pas echt beginnen. Voor je staat 14 hoofdstukken vol chaos en actie. Tijd om die Garmadon aan te pakken.

Hoewel Ninjago Movie Video Game wat minder puzzelen en wat meer knokken is, gaat het ook nu weer om het verzamelen van studs en… nieuwe skills. Daarmee kom je echt verder in het spel, maar je kunt ook nu weer vele karakters vrijspelen om daarmee de levels van de game te verkennen.

Jonge spelers worden in de game keurig aan de hand genomen door een blauwe pijl die ze wijst waar ze naartoe moeten. Oudere spelers ook, want die pijl is niet uit te zetten en dat… maakt dat oudere / ervaren gamers Ninjago Movie Video Game in een uurtje of 7 echt wel uit kunnen spelen. Ga je speedrunnen (je hoeft niet ieder gevecht aan te gaan) gok ik dat je er nog twee uurtjes vanaf kunt snoepen.

Hoewel Ninjago Movie Video Game prachtig is vormgegeven, heeft hij wat moeite wanneer je deze op Full HD speelt. Dan wil het geluid weleens niet helemaal meekomen met alles dat er op het scherm gebeurt. Speel je op het kleine Switch display, speel je in een lagere resolutie. Dan kan de hardware het allemaal prima aan.

Conclusie: Ninjago Movie Video Game

Ninjago Movie Video Game is een heerlijke game voor de Nintendo Switch. Ondanks de enorme chaos die het scherm soms overspoelt, maakt de game enorm goed gebruik van de bediening. Dat het geluid soms wat problemen geeft wanneer je op TV speelt is echt jammer. Verder is het gewoon een hele leuke game.

Ninjago Movie Video Game kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • LEGO Humor
  • Veel beelden uit de film
  • Volgt het verhaal goed
  • Veel actie
  • Voor jonge kinderen zeer gemakkelijk

THE BAD

  • Op Full HD is de game soms wat te zwaar voor de Switch

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events

Er zijn momenteel geen aanstaande evenementen.