Review: Nerf Nitro Throttleshot Blitz

Nerf Nitro Throttleshot Blitz kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Dit jaar introduceert Nerf haar nieuwe Nitro lijn. Een nieuwe lijn pistolen met munitie van foam. Alleen dit keer schieten ze geen darts, maar echte auto’s. En dat is volgens mijn kinderen, echt heel leuk om te doen.

Het idee van de nieuwe Nerf Nitro lijn is dan ook vooral om auto’s zo hard mogelijk over de vloer of tafel te schieten. Er zijn volop accessoires om tegen te crashen, maar ook schansen om bijvoorbeeld stuntbanen op te bouwen.

Unboxing

De Nerf Nitro Throttleshot Blitz is één van de meest simpele setjes uit de Nerf Nitro series. Voor ongeveer twee tientjes krijg je een simpele gun, één wagen en twee tonnetjes als accessoire.

Design

Het karretje van Nerf Nitro ziet er heel tof uit. We kregen van Hasbro meteen een setje van drie extra Neft Nitro wagens om een beetje een indruk te krijgen van de hoeveelheid details in deze serie. En inderdaad. Iedere auto verschilt in kleuren en in design. Ze maken zich er dus niet gemakkelijk van af.

Wat ook opvalt is dat niet alleen de velgen van de wielen verschillen in design, maar dat de voor- en achterwielen ook qua materiaal anders zijn. De achterwielen zijn anti-slip voor meer grip. Daar is dus goed over nagedacht.

De gun zelf is niet één van de meest bijzondere designs ooit. Hij is vooral heel praktisch. De gun heeft nogal wat veerkracht nodig om de auto af te schieten. Dit wordt opgelost met een losse spanner. Dit is het grijze ding achterop. Deze trek je naar achteren om de veer te spannen. Ook voor wat minder sterke kinderen is dit best te doen.

Gebruikservaring

Mijn kinderen waren bij de eerste kennismaking met Nerf Nitro helemaal verslaafd aan het systeem en heel eerlijk… de Nerf Nitro Throttleshot Blitz is niet de beste introductie voor de Nerf Nitro series. Het wordt namelijk pas leuk wanneer je de eerste schans hebt. Dit is ook precies de reden dat vrijwel iedere andere gun met een schans komt. Kinderen willen auto’s laten vliegen. Geef ze eens ongelijk ;-).

Een schans is ook zo ongeveer het enige dat niet heel gemakkelijk zelf te klussen is. Hij moet namelijk heel vlak aansluiten op het vloeroppervlak om de auto’s goed op te pakken en dan moet er nog een goede buiging in zitten om de kracht van de auto goed over te brengen.

Maar… heb je al een Nerf Nitro met schans, dan is de Nerf Nitro Throttleshot Blitz wel een hele goede uitbereiding zodat kinderen tegelijk met Nerf Nitro kunnen spelen.

Qua obstakels gingen mijn kinderen ook volop met ander speelgoed aan het werk. Zo werden er al snel LEGO muren opgetrokken en ook een serie Playmobil poppetjes werd genadeloos tegen de vlakte gereden.

Conclusie: Nerf Nitro Throttleshot Blitz

De Nerf Nitro Throttleshot Blitz is dé startersset binnen de Nerf Nitro lijn, maar wij classificeren hem liever als een goede uitbreiding om met twee personen met Nerf Nitro te spelen. Het ontbreken van een schans weegt voor onze testkinderen echt heel zwaar in deze verpakking. Verder is de Nerf Nitro Throttleshot Blitz een enorm leuke manier om met Nerf Nitro te spelen.

Nerf Nitro Throttleshot Blitz kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Gemakkelijk te spannen
  • Leuke accessoires

THE BAD

  • Meer een gun ter uitbreiding dan een startersset
Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram