Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Grixx Optimum World Travel Adapter

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Alle belangrijke aansluitingen in één compacte behuizing
  • Gemakkelijk te gebruiken
  • 2 USB laadpoorten

THE BAD

  • Geen ondersteuning voor randaarde

Als journalist mag ik me onderhand wel een wereldreiziger noemen. Van China tot de VS, ik vlieg overal heen voor productlanceringen. En net als vele anderen, heb ik een enorme collectie reisstekkers. En dan is de Grixx Optimum World Travel Adapter even verfrissend anders.

Unboxing

In de verpakking van de Grixx World Travel Adapter vinden we de reisadapter en een stukje documentatie. Meer heb je niet nodig.

Design

Natuurlijk gaat mijn Nederlandse hart net eens stukje harder kloppen bij deze oranje gadget, maar de kleur is meer dan alleen design. Het heeft een signaalfunctie. Zorgen dat je de wereldstekker sneller ziet wanneer deze nog in het stopcontact zit. Handig wanneer je de hotelkamer verlaat.

Gebruikservaring

Om de reisstekker in te stellen, maak je gebruik van de schuiven op de zijkant. Daarmee schuif je de stekker naar buiten die je gebruiken wilt. Bijvoorbeeld een stekker voor de Verenigde Staten of het Verenigd Koninkrijk. Het is niet mogelijk meerdere stekkers tegelijk naar buiten te schuiven (als dat al nodig zou zijn). Wat van belang is om te weten, is dat deze Grixx Optimum World Travel Adapter geen randaarde doorgeeft. De stekker kan maximaal 2,5 ampère doorgeven.

Op de achterkant van de Grixx Optimum World Travel Adapter zie je een flinke hoeveelheid gaten. Dit is een universeel stopcontact. Grappig genoeg kom je deze in China heel veel tegen waardoor de noodzaak voor een reisstekker daar niet heel hoog is. Toch is het wel slim bedacht.

Wat ook slim bedacht is, zijn de twee USB poorten op de reisstekker. Zo kun je andere gadgets opladen. De twee poorten hebben samen 2.1 ampère te verdelen. Kun kun dus één apparaat redelijk vlot opladen, of twee een stuk minder vlot.

Conclusie: Grixx Optimum World Travel Adapter

De Grixx Optimum World Travel Adapter is misschien wel dé ultieme reisstekker. Gewoon door het slimme schuifsysteem waardoor het geheel lekker contact is. De opvallende kleur is slim bedacht en de extra USB aansluitingen zijn zeer handig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.