Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: DreamLED DIO-100 en DIO-200 Deco In- & Outdoor LED Light

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Leuke vorm van verlichting
  • Werkt prima samen met de afstandsbediening
  • Mooi, natuurlijk licht
  • Kaarseffect

THE BAD

De lichtjesmaand komt er weer aan en DreamLED weet ons alvast te verrassen met ceramiek lampjes voor buiten. LED lampen met daarin multi-color LED’s waarmee zelfs animaties gemaakt kunnen worden.

Unboxing

We ontvingen twee uitvoeringen van de DreamLED Deco In- & Outdoor LED Light. De enkele DIO-100 en de dubbele DIO-200. Per lamp krijg je een microUSB kabel en per verpakking één afstandsbediening. De lampen zitten volledig geassembleerd in de verpakking.

Wanneer je onze unboxing en video review bekijkt (aan het einde zijn de animaties te zien), zie je dat de bollen in piepschuim zitten. Dit zijn pre-production modellen. De verpakking die je als consument ontvangt is als het goed is met foam gevuld om de lampen nog beter te beschermen.

Design

De DIO-100 is een 12×14 grote lichtbol terwijl de DIO-200 een setje van twee bollen bevat met de maten 10×8 en 12×10 centimeter. Je kunt dan wel denken dat de value for money groter is door alleen de duo-packs te kopen, maar de bollen zien er veel leuker uit wanneer je de drie maten bij elkaar hebt. Maar dit is misschien heel persoonlijk.

De ceramiek bollen zijn wit van kleur en zijn van een coating voorzien om goed te blijven wanneer je ze in de tuin plaatst. De inkepingen zijn speels en er zijn nog wat ronde vormen in aangebracht om de lampen ook overdag er leuk uit te laten zien. Mocht je de lampen zelf willen verven, dan kan dat. DreamLED geeft aan dat je waterbestendige verf op waterbasis moet gebruiken. Verf hem alleen niet aan de binnenkant. Dan beïnvloed je de kleur van het LED licht.

Verlichting

Iedere bol bevat een eigen lichtunit. Daarin zit een multi-color LED. Deze is IP44 regenbestendig en wordt via micro-USB opgeladen. Het lampje produceert maximaal 50 lumen en is dus echt een sfeerlichtje. De maximale warmte van het witte licht dat de LED kan produceren ligt op 2700K. Kaars-warm dus en overeenkomstig met de warmte van het licht van veel kerstverlichting.

De LED unit bestaat uit 3 warm-witte 2835 SMD LED’s en twee 5050 SMD LED’s. Die laatste zijn in staat om RGB kleuren te laten zien. Er zitten in totaal dus 5 LED’s in. Afhankelijk van hoe vel ze branden haal je maximaal 9 uur gebruik uit de accu.

Het is mogelijk om via de afstandsbediening RGB kleuren aan te zetten en overgangen van kleuren te laten animeren. Mijn persoonlijke favoriet is echter het simuleren van kaarslicht. Dit flikkert niet heel onrustig en geeft bij meerdere bollen een leuk effect. De afstandsbediening werkt erg goed. Hierdoor kun je alle bollen gelijktijdig aansturen.

Het is ook mogelijk om de verlichting te dimmen en om een sleeptimer van 2, 4 of 6 uur te zetten.

Conclusie: DreamLED DIO-100 en DIO-200 Deco In- & Outdoor LED Light

Wanneer het om decoratieve LED’s gaat, kennen we DreamLED vooral van de grote lichtbollen en kubussen. Ceramiek is nieuw voor het merk, maar we zien hoe ze hun kennis van techniek toch netjes toepassen in deze decoratieve verlichting. Uiteraard valt en staat het bij of je dit mooi vindt, maar technisch zit het in ieder geval goed in elkaar. We hebben geen nadelen ondervonden aan deze verlichting.

2 reacties

  1. We hebben geen afstandbeding meer van de Dream led Dio-100 is deze los verkrijgbaar en wat is de Prijs ervan en waar is deze verkrijgbaar?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.