Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de Amityville The Awakening met 4 sterren.

The Good
  • Heel spannend
  • Prima casting
  • Fantastische scares
The Bad
  • Geen extra's

Amityville The Awakening kopen
→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Dit is het Halloween weekend. Geen beter weekend voor mij om met een zak chips op de bank, te genieten van een nieuw Amityville horrorverhaal. We sluiten het weekend op GadgetGear af met de review van Amityville The Awakening op DVD.

Amityville The Awakening neemt ons mee naar Ocean Avenue 112, Long Island. Een huis in de suburbs waar een alleenstaande moeder Joan (Jennifer Jason Leigh) met haar drie kinderen neerstrijkt. De knappe dochter Belle (Bella Thorne), de zwaar gehandicapte zoon James (Cameron Monaghan) en de kleine Juliet (Mckenna Grace, omdat je altijd een klein kindje in een horrorverhaal moet hebben).

Er blijken vreemde verhalen te gaan over het huis. Het zou een heus spookhuis zijn. Al snel begint het gezin iets te merken van deze vreemde verhalen. Zoon James komt onverwacht uit zijn coma. Nog wel zwaar gehandicapt, maar hij kan communiceren met behulp van een computer. En wat hij communiceert, is niet altijd waar het gezin op zit te wachten. Ondertussen gaat dochter Belle in haar eentje op zoek naar de bron van al dat kwaad en dat blijkt letterlijk in de muren te zitten.

Qua casting heeft regisseur Frank Khalfoun deze nieuwe Amityville goed aangepakt. De acteurs zijn veelal jong en gezichten die we nog niet veel hebben gezien. Dit voegt veel toe aan de spanning van het verhaal. Je identificeert ze immers niet met andere rollen die ze hebben gespeeld. Bovendien lijken de acteurs goed op elkaar ingespeeld te zijn.

Conclusie: Amityville The Awakening (DVD)

Ik weet, dit is een korte review. Ik wil hem ook niet langer maken. Hoe meer ik vertel, hoe minder spanning er overblijft. En Amityville The Awakening is voor een horrorfilm ook echt heel spannend. De Amity films blijven doorgaans qua release erg klein, maar deze verdient het echt om gezien te worden. Ik heb nog kippenvel…

Amityville The Awakening kopen
→ Check de laagste prijs bij Bol.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.