Gerucht: Apple gaat zelf processors voor MacBooks ontwikkelen

Er was een tijd voor de Intel Core processor in de MacBook. De tijd waarin Apple’s hardware draaide op de PowerPC processor. Een RISC processor ontwikkeld door Apple, IBM en Motorola. In 2006 verstootte Apple de PowerPC processor voor Intel wat erg goed werkte voor de bekende processorfabrikant. Maar ook dat tijdperk zou weleens ten einde kunnen komen.

Met haar iOS apparaten maakt Apple al jaren gebruik van eigen processoren en er lijkt geen teken te zijn dat Apple op enig moment toch ook hier voor Intel zou kiezen.

Nikkei Asian Review heeft meerdere bronnen die aangeven dat Apple op zoek is naar de mogelijkheid om eigen processors te laten produceren. Het zou dan om eigen processors gaan die op basis van ARM kernen werken. ARM is een grootmacht in mobiele processors. In tegenstelling tot Intel, kunnen fabrikanten de rekenkernen van ARM in licentie nemen en op basis daarvan een compleet eigen chipset ontwikkelen.

Een overstap naar ARM chips zou wederom een enorme overstap betekenen qua hard- en software. ARM processors zijn compleet anders opgebouwd. Veel software zou herschreven moeten worden om goed op de ARM chips te draaien, waaronder MacOS. Als Apple deze stap gaat maken, is het een stap die de nodige jaren aan voorbereiding vraagt. Voor nu houden we het dus op een gerucht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.