Amazon introduceert nieuwe Echo (Alexa) speakers

Amazon Echo Spot

In Nederland heb je er nog niet zo heel veel aan, maar gaaf is het wel; de nieuwe line-up van Amazon Echo speakers. Deze week introduceerde Amazon een hele nieuwe Echo serie waarop je natuurlijk de Amazon Alexa assistent kunt vinden.

Alexa weer een stukje slimmer

Tot nu toe moest je Alexa voor iedere handeling een losse opdracht geven. Vanaf de nieuwste update is het mogelijk Alexa meervoudige taken te laten oplossen. Tot nu toe had je daar oplossingen als de Homey voor nodig.

Echo Plus

Er komt een nieuwe Echo Plus. Deze slimme speaker is uitgerust met de tweede generatie far-field microfoons. Leuk detail is dat deze speaker ook communiceert met Z-Wave. Niet alleen kan hij op die manier meerdere producten in huis direct aansturen, ook het eigen netwerk van de Amazon speakers wordt daarmee een stuk groter. Leuk detail is dat Amazon hem tijdelijk met een Philips Hue lamp levert.

Amazon Echo Plus met Philips Hue

 

Echo

Er is een nieuwe uitvoering van de Echo speaker. Deze is kleiner dan het origineel en komt in veel meer afwerkingen. Daarnaast gaat Amazon actief multipacks aanbieden met maximaal drie van deze speakers.

Amazon Echo

Echo Buttons

Nieuw zijn de Echo Buttons. Grote knoppen met verlichting. Deze kun je gebruiken om met Alexa spelletjes te spelen. Je speelt dan via de knoppen dan bijvoorbeeld quizspelletjes.

Amazon Echo Buttons

Echo Spot

De grootste verrassing was de Amazon Echo Spot. De tweede Echo speaker met display (na de Echo Show). Ditmaal is er gekozen voor een rond display en een formfactor dat een beetje lijkt op dat van een wekker. Hij kan dienst doen als video telefoon, maar ook als babyfoon.

Amazon Echo Spot

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.