GadgetGear.nl
Toshiba MicroSD

Toshiba’s chiptak toch niet in handen van Western Digital

Even leek het erop dat Western Digital de chiptak van Toshiba zou overnemen. Een interessante aankoop omdat Toshiba al jaren een deel van haar fabrieken deelt met SanDisk, dat eerder al door Western Digital werd ingelijfd.

Met de overname van Toshiba zou Western Digital in één keer een speler worden waar echt niemand meer omheen kan. Maar het is niet gelukt. Sterker nog, de chipdivisie van Toshiba valt deels in handen van directe concurrent Seagate.

Seagate doet met LaCie al wel wat in flash opslag, maar is toch nog vooral een merk dat zich richt op klassieke harddrives. Dit terwijl WD haar SanDisk producten ook onder het WD merk op de markt brengt.

De nieuwe eigenaar is Bain Capital. Dit is een investeerder waar Seagate samen met Apple en Dell in zit. Apple is lang klant geweest van SanDisk, maar kan nu via Bain zelf produceren.

Reageren

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten