Jeroen beoordeelde namens GadgetGear de WRC 7 met 3.5 sterren.

The Good
  • Veel verbetering
  • Weer effecten
  • Meer Schade
The Bad
  • Al veel beter dan 6, maar nog niet daar waar het moet zijn.


WRC7! Het vorige deel heeft flink billenkoek gehad in de reviews, zo ook helaas van ons. Daarom waren wij natuurlijk heel nieuwsgierig of het roer binnen de francise is omgegooid. Is WRC7 een titel die zich kan meten met de big boys? Je leest het hier!

De WRC serie is verre van slecht is geweest, toch hebben spelers bij de laatste titels schouder aan schouder gestaan met hetzelfde commentaar: “die graphics kunnen echt niet meer”.  Daar hebben ze gelijk in gehad, want een racetitel verkopen met de graphics van een tien jaar oude race game (lichtelijk overdreven) dat kan natuurlijk niet. Zeker niet in een niche markt waar games toch tegen de € 50.- aan tikken.

Dat maakt het des te spannender om de review code te ontvangen. WRC7 werd gespeeld op een PS4 Pro met een Dualshock 4 controller. Er werden geen rijhulpmiddelen gebruikt.

WRC 7 heeft als doel het gelijknamige kampioenschap tot leven te wekken voor de gamer. Een replica van het echte World Rally Championship 2017, verpakt in fases die exact in het 2017 WRC 2017 seizoen worden gebruikt. Behalve deze tracks kun je banen en voertuigen uit de WRC, WRC 2 WRC Junior en Bonus categorieën spelen. Zoals te verwachten zijn alle teams en de auto’s uit het eggie hier te spelen.

Grafisch

Is WRC7 een verbetering? Ja, absoluut. Vooral bij de weersomstandigheden zoals regen of sneeuw ziet het er prachtig uit. Maar dat trekken ze niet overal door. Zie je de poppetjes bij de start en finsih lopen? Die zien er weer lekker lego uit. Ook vind je af en toe texturing en schaduw terug die het geheel niet maken wat het moet zijn, maarrr… wel een enorme verbetering bij het vorige deel.

Gameplay

Rally racing is vies moeilijk. Dat was het altijd al, in vergelijking met Arcade racen, maar WRC7 doet er nog een schepje boven op. De truc is goed luisteren naar de aanwijzingen van je co-rijder. Geeft hij je een cijfer voor een bocht? Print dit in je hoofd en rem gepast, want zonder voldoende rem kun je echt niet meer rijden in deel 7. Je duikt afgronden in, knalt greppels over en rijdt je auto helemaal kapot. De schade is dit jaar nog heftiger. Banden kunnen lek, er af en je motorkap kan alle kanten op.

Het spelmodel van het spel voel je gelijk. Zoals ik al eerder zei, is dit geen arcade racing, zelfs op de meer aangename instellingen – het is simcade trough and trough, In WRC 7 wint de voorzichtige de dag. Je moet je snelheid controleren om ervoor te zorgen dat je de volgende beurt kan aanpakken. Je moet aandacht besteden aan je co-piloot (of de indicaties op het scherm voor de komende beurt) om te weten of je het gaat halen tot de volgende bocht. Bovendien speelt terrein een groot deel in het spel. Asfalt is helemaal anders dan dirt of sneeuw. Het is een uitdaging en één die welkom is, want het maakt het spel veel leuker.

In de carriere modus die je kunt kiezen zitten wat gave elementen. De verscheidenheid in rallyproeven die het spel bevat kun je helemaal los gaan. Alle twaalf landen die met een echte rally deel uitmaken van het wereldkampioenschap, zitten in de game. Ieder kampioenschap met minimaal twee afzonderlijke proeven, één lange tot wel twintig kilometer (vaak door twee korte aan elkaar verbonden) en een ‘Super Special Stage’ waarop je het direct opneemt tegen een andere rallycoureur. Dit zijn echte de races en routes die het voor de rallyliefhebbers een extra leuke game maken.

Conclusie

WRC7 is nog niet 100% vergelijkbaar met de DIRT en vergelijkbare games, maar er is een enorme verbetering als het gaat om de vergelijking met deel 6. Neem daarbij alle extra’s die je in deel 7 meekrijgt en dan heb je gewoon een te gekke realistische rallygame!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.