Review: Skullcandy Hesh 3 (Bluetooth Hoofdtelefoon)

Skullcandy Hesh 3 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Tijdens de IFA kreeg ik een presentatie van de Skullcandy Hesh 3. De derde generatie van deze relatief goedkope over-ear hoofdtelefoon die is ontwikkeld voor gebruik op straat. Met andere woorden, hij moet tegen een stootje kunnen.

Unboxing

In de unboxing zien we dat Skullcandy haar Hesh 3 heel netjes verpakt. In het doosje in het midden zit een handleiding opgerold en daarbij vinden we een 3,5mm analoge audiokabel en een micro-USB laadkabel. Mooi compleet dus.

Design

Ik heb jarenlang niet meer op Skullcandy gelet. Mij iets tè street. Maar wouw…. Dit kun je zelfs prima op een pak dragen. Het design is buitengewoon ingetogen. Wat wel opvalt is dat de band relatief hoog op het hoofd uitschuift.

De bediening zich op de rechter oorschelp, aan de achterkant. Het is wat simpel qua vormgeving, maar op de tast heel goed te vinden. En eigenlijk past het ook wel weer heel goed in het algehele design van de Skullcandy Hesh 3. Ja, ik ben verrast.

Als we de drie generaties naast elkaar leggen, valt het op dat de plastic scharnieren nog nooit zo dun zijn geweest als bij deze derde generatie. Niet vreemd, want de oorschelpen moeten kunnen roteren om de headset mooi plat op te vouwen. In onze unboxing zie je dat de scharnieren toch heel sterk zijn. Iet dat we niet van plastic gewend zijn. Skullcandy heeft ook aangegeven heel coulant te zijn op het moment dat ze toch kapot gaan.

Geluidsbeleving

Tijdens haar presentatie op de IFA is Skullcandy duidelijk. Het merk richt zich zeker niet op de audiofiel. Dat wil zeggen, niet op mensen die een natuurzuiver geluidje willen horen. Skullcandy heeft een eigen curve ontwikkeld met een wat versterkte bass en wat versterkte hoge tonen. Uit onderzoek van Skullcandy bleek dat hier bij de doelgroep behoefte aan was. Bovendien is zo een eigen geluidssignatuur ontstaan dat het bedrijf over de hele lijn probeert neer te zetten.

Op het moment dat ik de Skullcandy Hesh 3 over-ear hoofdtelefoon opzet met een high-end mediaplayer als de Fiio X3 Mark II ben ik verrast. Ik laat eerst een audiofiele DSD track over de hoofdtelefoon klinken en ben verrast hoe zuiver het geluid is. Nee, niet neutraal, maar wel heel erg zuiver. Bij wat dance tracks die daarop volgen merk ik veel meer van de versterkte bass van de Skullcandy Hesh 3. Bij een gitaarsolo slaat dit weer om en merk ik echt hoe belangrijk het versterken van de hogere tonen is. Opnieuw niet neutraal, maar wel zuiver. Dit terwijl normale hoofdtelefoons waar de bass versterkt is gewoon echt niet lekker klinken wanneer je een track met minder bass opzet. Ook in deze prijsklasse een opvallend goed geluid.

De drivers van de Skullcandy Hesh 3 hebben een doorsnede van 40mm. De drivers zijn custom tuned om het geluidssignatuur neer te zetten. Tijdens de presentatie liet Skullcandy zien hoe belangrijk het custom tunen voor het bedrijf is.

Draagcomfort

Het draagcomfort van de Skullcandy Hesh 3 ligt buitengewoon hoog. Natuurlijk, memory foam in de oorkussens helpt enorm, maar op mijn relatief grote hoofd voel ik hem niet teveel klemmen en ook niet te weinig. Bovendien is de headset niet zo zwaar Het is een headset die ik met gemak meerdere uren achtereen kan dragen. Erg plezierig.

Accuduur

De accuduur van de Skullcandy Hesh 3 ligt op 22 uur bij een gemiddeld volume en gebruik met Bluetooth. Accu leeg? Dan kun je de analoge audiokabel gebruiken. De Skullcandy Hesh 3 beschikt over een snellaadfunctie. Met 5 minuten laden kun je al 90 minuten luisteren.

Conclusie: Skullcandy Hesh 3

Ik moet zeggen blij verrast te zijn door wat Skullcandy met haar Skullcandy Hesh 3 weet neer te zetten. Het design is rustig. Het geluid is zuiver, maar toch was bassintensive voor de liefhebber. Het draagcomfort is ook op mijn grote hoofd prima en de scharnieren blijken gewoon zeer stevig. Dan kan ik zeuren over dat de knoppen misschien wat simpel zijn vormgegeven, maar we hebben het hier over een zeer goedkope hoofdtelefoon. Dus eigenlijk heb ik niets te zeuren. Het ding is gewoon goed.

Skullcandy Hesh 3 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Binnen de prijsrange een erg goed geluid
  • Erg hoog draagcomfort
  • Rustig uiterlijk
  • Stevige scharnieren
  • Goed balans tussen verhoogde bass en verhoogde treble

THE BAD

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram