Jeroen
Jeroen

Review: Pokémon Silver (3DS)

Jeroen beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Herleef Pokémon Gold/Silver

THE BAD

  • Geen

Nintendo deed het al met Blue, Red en Yellow, maar nu is ook Pokémon Gold en Silver naar de Virtual Console voor Nintendo 3DS. Eén van de beste Pokémon titels is nu beschikbaar voor de 3DS. Deze authentieke Game Boy Color-game is echt leuk om nog eens te spelen voor de oude rotten in het vak.

Net als Pokémon Red, Blue en Yellow zijn Gold en Silver als downloadtitel beschikbaar voor de Nintendo 3DS en 2DS. Beide games maken gebruik van een lokale connectie om te ruilen en Pokémon kunnen wederom worden overgezet naar de Pokémon Bank. Hiermee is het mogelijk om de wezentjes over te zetten naar Pokémon Sun & Moon op de 3DS. Waarom moet je deze titel hebben? Tweedehands kun je een Gameboy Color Pokemon Silver kopen voor enorme bedragen. Door dit te kunnen downloaden op je 3DS heb je voor een tientje alle fun van vroeger weer in huis.

Pokémon Gold en Silver

Pokémon Gold en Silver zijn de tweede tranche van de Pokémonreeks ontwikkeld door Game Freak en uitgegeven door Nintendo voor de Game Boy. Ze werden voor het eerst in Japan uitgebracht in 1999, in Australië en Noord-Amerika in 2000 en in Europa in 2001. Pokémon Crystal, een speciale editie versie werd uitgebracht voor de Game Boy Color ongeveer een jaar later in elke regio. Pokémon Gold en Silver zijn later hermaakt voor de Nintendo DS met de naam: Pokémon HeartGold en SoulSilver, uitgebracht in 2009.

De spellen zijn in de fictieve Johto regio, die 100 nieuwe soorten Pokémon introduceert en volgt de voortgang van de hoofdpersoon in zijn zoektocht naar gevechten om Pokémon Master te worden. Beide games zijn onafhankelijk van elkaar, maar zijn voorzien van grotendeels hetzelfde verhaal. Hoewel het spel afzonderlijk kan worden gespeeld, is het noodzakelijk om de handel tussen hen en hun voorgangers te verdrijven om de Pokédex van het spel volledig compleet te maken. De Pokémon Johto anime is gebaseerd op de nieuwe regio geïntroduceerd in de games.

Pokémon Gold en Silver bleef het enorme succes van zijn voorgangers volgen en de Pokémon franchise begon een multi-miljard dollar bedrijf te vormen. De games zijn vrijwel even groot als de verkoop van Pokémon Red en Blue en verkocht gezamenlijk miljoenen exemplaren wereldwijd.

Verhaal

Pokémon Gold en Silver vinden zich plaats in Johto, drie jaar na d gebeurtenissen van de voorgangers van de spellen, die plaatsvinden in de Kanto regio. De spellen zijn ook verklaard te hebben plaatsgevonden drie jaar na de gebeurtenissen van de GBA spellen Ruby en Sapphire. Johto is een fictief regio gemodelleerd naar de Kansai en Tokai regio’s van Japan. Dit is een afzonderlijke regio weergegeven in de verschillende Pokémon videospelletjes. Het beschikt over in totaal zeven steden en drie gemeenten, samen met verschillende geografische locaties en routes verbinden de meeste locaties met elkaar. Sommige gebieden zijn alleen toegankelijk wanneer de speler een speciale vaardigheid leert of een speciaal item krijgt.

De stille protagonist van Pokémon Gold en Silver is een jongen die woont in New Bark Town. Aan het begin van het spel, kunnen spelers kiezen uit Chikorita, Cyndaquil of Totodile, als hun starter Pokémon van Professor Elm. Bovendien zal zijn rivaal een Pokémon van Professor Elm stelen en de speler bestrijden in bepaalde punten in het spel om de spelers Pokémon te testen.

Het doel van het spel is om de beste trainer in Johto en Kanto te worden. Om de beste trainer te kunnen worden, moet je het level van de Pokémon verhogen, de Pokédex voltooien, de acht Gym Leaders in Johto te verslaan voor Gym Badges, en de Elite Four en de Kampioen verslaan, en vervolgens het verslaan van de acht Gym Leaders in Kanto. Ten slotte kan de speler het tegen Pokémontrainer Red opnemen op de hoogte van Mt. Silver. Verder in het spel komt de speler in de strijd tegen Team Rocket, een criminele organisatie die misbruik maakt van Pokémon.

Conclusie

Pokémon Gold en Silver zijn één van de leukste games van de oude console. Om dit weer te beleven is grafisch ietsje doorbijten, maar erg leuk. Zeker de moeite waard vooral voor een tientje.

Bron over Pokémon Gold en Silver: Wikipedia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.