Jeroen
Jeroen

Review: Moshi Costa Travel Satchel Granite Gray

Jeroen beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Trendy zakelijk
  • Veel ruimte
  • Draagcomfort
  • Lichtgewicht
  • Beschermvakken

THE BAD

  • Unisex: dus geregeld afstaan aan m'n vrouw

Ken je dat probleem als man? Dat je jouw zakken overvol gevuld hebt met een portemonnee, een bos sleutels, je mobiele telefoon en weet ik wat?!  Waarom koop je dan geen heren tas? ja, juist! Moshi komt met het antwoord op jouw lang onderdrukte vraag. De Moshi Costa is namelijk een (mannen)tas, aktetas en laptoptas in één.

Euh, mannen tas. Dat klinkt al verwarrend natuurlijk, maar ik moet ook eerlijk zijn. Deze geweldig tas is unisex. Dat is altijd tricky, want of je wordt als vrouw te mannelijk verklaard en als man te vrouwelijk, of je komt er mee weg. Bij de Moshi Costa kunnen beiden partijen genieten van deze tas, al vind ik hem persoonlijk een stuk mannelijker dan vrouwelijker, maar dit ligt behalve aan de kleur ook erg aan een persoonlijk mening. What’s an opinion? die lees je hier!

De Costa Travel Satchel

Wat is er nu bijzonder aan deze tas? Als eerste kun je de Costa gebruiken als aktetas, laptoptas, weekendtas en gewone draagtas. Multifunctioneel dus! Daarnaast zijn er allerlei handigheidjes verwerkt in de tas. Ook op materiaalgebied is er innovatie die zorgt voor kwaliteit, waterafstoting en lichtgewicht. Daar inhoudelijk straks meer over.

Draaggemak

Qua draaggemak kun je de Costa op meerdere manieren dragen. Met de instelbare ViscoStrap kun je een schouderband creëren. Een eigen merk schouderband die ondersteund. Wanneer je wat zwaardere producten meeneemt zoals een laptop, of je boodschappen dan is dat echt wenselijk. Het gewicht wordt met 30% meer geabsorbeerd en gelijkwaardig verdeeld om de schouders te verlichten.  De schouderband is optioneel, je kunt deze er dus aan vast maken of er weer afhalen. Zonder schouderband draag je de tas aan de PU lederen hendels die voldoende comfort en draagkracht geven.

Binnenin

Er zitten ook wat vernuftige foefjes in deze tas. Wat dacht je van een beschermvak voor 15 inch-laptop of tablet? Of opbergvakken voor zonnebril en opladers? Deze multifunctionele moderne tas bied je een groot midden compartiment voor van alles en nog wat. kleding, tijdschriften, elektronica en nog veel meer. Met een beveiligd, deukbestendig frontpaneel kun je een zonnebril, smartphone of andere delicate dingen kwijt.

Materiaal

De Costa collectie van Moshi is zorgvuldig vervaardigd met een combinatie van hoge veerkracht polyester en PU leer. Het buitenoppervlak van Costa is behandeld als waterafstotend en kan met schone reinigingsmiddelen worden gereinigd. De binnenkant van de tas kan met een vochtige doek worden behandeld in combinatie met suède reiniger. Gebruik nooit bleekmiddel of enige harde oplosmiddelen. Laat deze Moshi na het schoonmaken natuurlijk drogen voor het beste behoud van de tas.

Kenmerken

  • Ultra-lichtgewicht, duurzaam en weerbestendig materiaal.
  • Eigen ViscoStrap ™ verligt schouderspanning met maximaal 30%.
  • Gevulde compartimenten voor laptops tot 15 inch, iPad / tablets, camera’s of koptelefoons.
  • Crush-resistant voorvak voor het beschermen van delicate items.
  • Trolley achterband bevestigt de tas veilig aan de bagageruimte.
  • Afmetingen 20,08 “x 5,91” x 11,81 “(51 x 15 x 30 cm)
  • Product Gewicht 37,03 oz (1050 g)

Meer Moshi

Moshi heeft nog veel meer dan tassen. Zo hebben ze mij een prachtige bluetooth oortelefoon opgestuurd, die ik straks nog even apart zal reviewen. Die is dat namelijk qua comfort echt wel waard. Naast de oortjes en de tas beschikken ze ook over een handige paspoorthouder. Vooral als je met een groot gezin op vakantie gaat is het altijd zoeken naar alle paspoorten en ID kaarten, dan is een centrale plek in de Costa met een speciale houder echt wel ideaal.

De paspoorthouder van Moshi beschermt jouw belangrijkste reisdocument, waar je ook heen gaat. De houder houdt je paspoort veilig verborgen en gemakkelijke te voorschijn wanneer je door de douane gaat. Het heeft ook twee sleuven voor vaak gebruikte reiskaarten, evenals een binnenzak voor het opslaan van valuta en ontvangsten. De zachte veganistische lederen hoes is zowel weerbestendig als duurzaam, terwijl de binnenvoering is gemaakt met premium microfiber.

Conclusie

De Costa is een geval apart. Dat klinkt helemaal niet positief, maar dat ben ik zeker wel. Hij is ten eerste supermooi! Mooi als in ‘zakelijk strak’ en toch ‘trendy modern’ mooi voor zowel hem als haar. Dat is wel een nadeel, omdat ik de Costa regelmatig moet delen met mijn vrouw. Verkrijgbaar in verschillende kleurencombinaties die allemaal wel iets, voor iemand hebben. Daarnaast draagt deze tas erg comfortabel en kun je er een hoop, op een slimme manier in kwijt. Wist je dat ik er wel een laptop van 17,3 inch in krijg?! Eerlijkheidshalve moet ik wel zeggen dat deze dan niet in het speciale vak voor de laptop past, maar ik gebruik hem op deze manier. Oh, een ander voordeel vind ik de vakjes voorin die een beschermende functie hebben voor je zonnebril, telefoon of andere breekbare zaken. Kortom, een multifunctionele toffe tas, die Costa.

Deze review is geschreven op mijn Acer Aspire V17 Nitro Black Edition laptop. Lees de review voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.