Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Mophie Powerstation USB-C

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Zeer snelle laadtijden via USB-C
  • Priority charging
  • Solide ontwerp

THE BAD

We gingen naar de IFA en namen mee… de Mophie Powerstation USB-C. Een vrij simpele powerbank met een fors vermogen van 10.000mAh. Het verschil wordt gemaakt met USB-C ondersteuning en snelle laadtijden.

Unboxing

In de doos van de Powerstation USB-C vinden we de powerbank met USB-C kabels zodat je meteen aan de slag kunt. Er ligt nog een handleiding in maar… die heb je niet nodig (hopen we).

Design

Qua design is de Powerstation USB-C niet heel bijzonder. Ja het is wel typisch Mophie, maar het is vooral een erg strak ontworpen powerbank. Het belangrijkste is stevigheid en stevig is hij zeker.

De status LED’s zijn netjes wit gemaakt en geanimeerd. Dat wil zeggen dat ze, net als bij Apple producten, stuk voor stuk oplichten. Dit ziet er gewoon heel netjes uit. Er zitten vier LED’s op de zijkant van de powerbank.

Functioneel

De Mophie Powerstation USB-C heeft twee USB poorten. Een USB-C poort en een USB-A poort. Het is belangrijk om te weten dat die twee poorten niet even snel zijn bij het opladen van apparaten. De USB-A poort is beperkt tot 2.1 ampère aan laadstroom. De USB-C poort kan tot 3 ampère aan stroom leveren en voor de moderne smartphones van nu is dat laden op maximale snelheid.

Er is nog een belangrijk verschil tussen de twee poorten. De USB-A poort beschikt over priority charging. Wanneer je de Mophie Powerstation USB-C op een lader aansluit en een apparaat op de USB-A poort, zal de powerbank eerst het apparaat laden en daarna zichzelf. Opvallend genoeg zit deze optie niet op de USB-C poort. Van de andere kant… je moet de USB-C poort gebruiken om de Powerstation USB-C op te laden. Dus het is eigenlijk best logisch.

42KM verder

We hebben de Mophie Powerstation USB-C meegenomen naar de IFA en daar 42 kilometer rondgelopen met de powerbank. Daarbij zat deze in een overvolle rugzak, redelijk ver weggestopt. Wat opvalt is dat de grijze platen redelijk krasvast zijn. Er zitten wel wat krasjes op, maar die zijn nauwelijks zichtbaar.

De zwarte omranding is gematteerd en iets gevoeliger voor slijtplekken. Daar zijn echt een paar flinke krassen ontstaan. Maar… ik ben dan ook wel erg lomp met de powerbank omgegaan. Het is immers een review, dus ik wil een lange periode van gebruik simuleren ;-).

Gebruikservaring

Qua gebruikservaring is het echt een Mophie. Ik heb heel veel gebruik gemaakt van het priority charging zodat ik niet onnodig veel USB laders mee hoefde te nemen en welk iedere ochtend een volle powerbank en smartphone ter beschikking had. Niet onbelangrijk.

Conclusie: Mophie Powerstation USB-C

De Mophie Powerstation USB-C heeft het afgelopen week erg zwaar gehad, maar heeft onze IFA trip op een paar krasjes en vlekjes na echt prima doorstaan. Qua vormfactor is het een plezierige powerbank om mee te werken en de meegeleverde kabels waren natuurlijk erg handig.

Mophie Powerstation USB-C kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.