Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Get Out met 4.5 sterren.

The Good
  • Sterke cast
  • Bloedspannend verhaal
  • Veel extra's

Get Out kopen
→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Chris (Daniel Kaluuya – Date Night, Johnny English Reborn) en Rose (Allison Williams – Girls – College Musical) hebben al een tijdje een relatie. Nu hebben de twee een weekend bij haar ouders gepland. Dan kunnen deze ook kennismaken met Chris. Wanner Chris vraagt of Rose ze al heeft verteld dat hij zwart is, wordt het thema van Get Out gezet.

Just because you’re invited, doesn’t mean you’re welcome. Met die tagline is in één keer duidelijk waar het hier om gaat. Op het eerste gezicht lijken de ouders van Rose het goed te vinden dat ze met een negroïde man gaat, maar in het echt is het anders. Ook de negroïde mensen in de omgeving van het gezin zijn allemaal net even anders en lijken niet te zijn we ze zouden moeten zijn. Langzaam begint het duidelijk te worden voor Chris.

Een relatief onbekende cast speelt een ongekend spannend verhaal over rassenhaat in het moderne Amerika. De relatie tussen Chris en Rose zit duidelijk nog op het niveau van een beginnend stelletje. Lekker verliefd, nog een beetje aan het aftasten wat je van elkaar mag verwachten, maar vooral erg natuurlijk. Ondertussen zet Bradley Whitford met Dean Armitage een ontzettend sterke schoonvader neer. Een vader die luchtig probeert te zijn, maar toch duidelijk wat wantrouwend tegenover Chris staat. Totdat… nouja, meer kan ik gewoon niet vertellen.

Extra’s

Universal levert Get Out met een UV code. Je kunt de film dus op ieder apparaat streamen en downloaden. Er staan bijzonder veel extra’s op deze disc. Hierbij wordt vooral ingegaan op wat het verhaal van Get Out nou zo spannend maakt. Persoonlijk vond ik ze niet heel boeiend omdat de film gewoon goed was en omdat ik geen echt vervolg verwacht. Het is prima zo.

Conclusie: Get Out (Blu-Ray)

Toen ik de cover van Get Out voor het eerst zag, kreeg ik de impressie dat het weleens om een komedie zou kunnen gaan. De trailer laat al snel iets anders zien. Get Out balanceert tussen thriller en horror. Het is een film die je laat schrikken met gruwelbeelden, maar die je zeker ook aan het denken zet. Een film die nog lang blijft hangen.

Get Out kopen
→ Check de laagste prijs bij Bol.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.