Review: Creative Halo (Bluetooth Speaker)

De Creative Halo is misschien wel de vrolijkste bluetooth speaker die we dit jaar hebben gezien. De compacte speaker is van twee full color LED-ringen voorzien die animaties op een spiegel laten zien. Door de combinatie van een gewone spiegel en een half-doorzichtige spiegel ontstaan een lichttunnel

Unboxing

Qua unboxing wordt de Creative Halo echt prachtig verpakt in een mooie, plastic verpakking. Op de verpakking zit een grote, rode knop zodat je de verlichting meteen al even kunt testen. Leuk detail.

In de doos zit de speaker, een USB kabel en de handleiding.

Design

Qua design is het niet alleen de Halo lichtfunctie die de aandacht trekt. De hele speaker is omwikkeld in stof, wat hem een robuust, maar knuffelbaar uiterlijk geeft. Achter het stof aan de voorkant, zitten de speakerdrivers verstopt. Een lus om de speaker op te hangen, maakt het geheel af.

 

Bediening

De bediening zit bovenop de speaker en bestaat uit een siliconen strip met knoppen erop. De knoppen zijn lekker groot en ook op de tast redelijk goed te onderscheiden. Mocht je je storen aan de verlichting, kun je die ook gewoon uitzetten via de knop bovenop de speaker.

Creative Xpectra Lichtshows

Maar die verlichting, is waar het nou net om gaat met de Creative Halo bluetooth speaker. Deze verlichting is via bluetooth te configureren. Hiervoor moet je wel even de Creative Xpectra Lightshows app downloaden. Dit kan op zowel iOS als op Android apparaten.

Met de Xpectra Lighshows app krijg je vele mogelijkheden om lichtshows te programmeren. Van kleuren tot aan animaties. Daarnaast is er een uitgebreide lijn met lichteffecten die standaard aanwezig zijn. Een aantal daarvan zijn afkomstig van grotere speakersets van Creative zoals de Kratos S5 en de Katana.

Door de dubbele spiegel, krijg je lichttunnels te zien op de Creative Halo. Een erg leuk effect. Een beetje hippie, maar dan anno 2017. Ze voegen vooral een funfactor en een gespreksonderwerp toe. Iedereen spreekt je namelijk aan op het grappige effect van deze speaker.

Geluidservaring

De Creative Halo is een stereo speaker. In de voorkant van de speaker zitten twee drivers weggewerkt. Deze zitten achter het stoffen deel in het midden. Ze blazen recht vooruit, In de praktijk kun je dus niet echt van stereo spreken. Tenzij je er echt 100% recht voor zit, op korte afstand. De audiofiel zou dit gewoon onder mono classificeren. Wij noemen het, stereo voor de specsheet.

De twee drivers krijgen ondersteuning van een passieve radiator. Deze geeft de kleine speaker haar bass mee. De bass van de Creative Halo is alles behalve overdreven. Hij is redelijk natuurlijk. Bassheads zullen hiervan balen, maar iedereen die weleens naar akoestische muziek luistert, krijgt dus een redelijk natuurlijk klankbeeld. Daarmee is de Creative Halo misschien meer een speaker voor het hele gezin.

De Creative Halo maakt gebruik van bluetooth A2DP met stereo ondersteuning. Het is ook mogelijk de speakers via USB op een computer aan te sluiten. De computer zal dan de speaker als externe geluidskaart zien waardoor Creative meer controle heeft over de geluidskwaliteit.

Accuduur

Op een gemiddeld volume claimt Creative een accuduur van 8 uur. In onze tests kwamen we gemiddeld op een vergelijkbare accuduur uit. Prima voor een dagje op de camping, een middagje langs het zwembad etc. In de Halo zit een 2.200mAh lithium-ion accu.

Conclusie: Creative Halo

Veel fabrikanten kiezen er bij kleine speakers voor zoveel mogelijk kunstmatige bass te genereren. Hoewel er veel gebruikers zijn die dit enorm waarderen, klinkt akoestische muziek en spraak uit dat soort speakers verschrikkelijk. Met de Creative Halo richt Creative zich op een algemeen publiek. Er moeten allerlei muziekstijlen uit de speaker komen en die moeten gewoon prima klinken. Met het uiterlijk versterkt Creative de positionering van de speaker. Het is echt een allemansvriendje geworden en daarmee een uitzondering in de categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Leuke vormgeving
  • Creatieve lichtshows
  • Prima geluid voor het hele gezin
  • Stevige bouw

THE BAD

  • Geen echt stereogeluid
Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram