Bas
Bas

Review: AVI-8 FLYBOY LAFAYETTE AV-4054 Horloge

Bas beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Chique
  • Draagcomfort

THE BAD

Horloge’s worden natuurlijk al lang niet meer exclusief gebruikt als methode om de tijd af te lezen. Nee een horloge is een statussymbool. AVI-8 voorzag ons van hun nieuwe Flyboy Lafayette AV-4054 en wij gingen eens zien of deze wat stijl heeft.

Flyboy Lafayette

AVI-8 maakt, zoals de naam al doet vermoeden, horloges geinspireerd door de luchtvaart. De Flyboy Lafayette is een hommage aan de 38 piloten van het Lafayette escadrille welke gezien worden als grondleggers van de Amerikaanse luchtmacht. Het bedrijf is vooral geinspireerd de de eerste en tweede wereldoorlog. De series bestaan bijvoorbeeld verder uit illustere namen als Hawker Hurricane, Hawker Hunter en Lancaster Bomber.

Unboxing

De Lafayette wordt geleverd in een mooie donkergroene giftbox. Deze is voorzien van een nette magneetsluiting. Eenmaal open ligt daar de Flyboy te pronken. Eerste indrukken zijn erg belangrijk en de afwerking van de verpakking en de presentatie zijn zeer goed verzorgt. Het geheel is doorspekt van het vliegtuigthema en eerlijk is eerlijk dit is goed uitgevoerd. Ook de gebruikte kleur groen is zeer goed gekozen.

Flyboy Lafayette AV-4054

Het horloge zelf is eenmaal uit de verpakking een mooie verschijning. Voor zien van een RVS 42 millimeter kast die op de binnenzijde voorzien is van een mooie gravure van een piloot. Ook de naam, feit dat hij waterdicht is en het een Quartz uurwerk betreft staat hier vermeld. De horlogekast is 12 millimeter dik en weegt 80 gram.
Het 22 millimeter brede bandje is van leer en voorzien van stiksel aan beide kanten in de kleren blauw, wit en rood. De Lafayette die wij hebben ontvangen was de AV-4054-02 met een donkere achtergrond en een lichte kleur lederen band. In de serie zijn ook de de 01 en de 03 beschikbaar beide in een andere kleurstelling.

Aan de recht zijkant van het horloge vinden we drie knoppen. Volgens de handleiding betreffen dit van boven naar beneden de A knop,  de kroon en de B knop. De kroon wordt uiteraard gebruikt voor het instellen van tijd en datum. De A en B knoppen zijn voor het bedienen van de chronograaf. Deze kan de gemeten tijd op 1/5e van een seconde nauwkeurig bijhouden t/m 59 minuten en 59 seconden. Dit was was best handig als je vroeger bommen moest afwerpen…

De lederen band is afgewerkt met 10 maat posities. De sluiting is eveneens van RVS en is mooi afgewerkt met het AVI-8 logo. De lederen bank is behoorlijk dik, maar voel erg soepel aan. Het draagcomfort is mede door de dikte van de band erg hoog. Het horloge voelt door het goed gekozen gewicht en dikte van de kast als een robuust horloge, echter als hij aan je pols zit ziet het er erg chique uit.

Conclusie

De Flyboy Lafayette AV-4054 is een mooi afgewerkte klok. De inspiratie uit het verleden is goed toegepast en het geheel staat erg netjes om de pols. Voor nog net geen 200,- euro is dit een zeer leuk kado voor onder de kerstboom of een verjaardag. ook de slijtvastheid lijkt na enkele weken gebruik gewoon goed te zijn. Ook valt op dat ik met regelmaat van de klok een compliment krijg over mijn nieuwe horloge.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.