Arjan Olsder
Arjan Olsder

IFA: Met de CAT S41 krijgen bouwvakkers en outdoor sporters een vlotte Android

Als het gaat om rugged smartphones, laat CAT zien dat die echt niet lomp en traag hoeven te zijn. De Cat S41 is een nieuwe generatie Android smartphone die gewoon op een vlotte chipset draait en specs heeft die prima passen bij een smartphone die wat hoger in het middensegment zit.

Betrouwbaarheid staat voorop bij de Cat S41 Android smartphone. Zo krijg je er meteen al een 5.000mAh accu in waarmee je tot 38 uur non-stop kunt bellen. Handig is de battery share functie. Daarmee kun je de smartphone of tablet van een vriend opladen door jouw Cat S41 als powerbank te gebruiken. Er zit zelfs nog een snellaadfunctie in.

De Cat S41 is stof en waterdicht met een IP68 classificatie. Foto’s maken in het zwembad is dus geen enkel probleem voor het apparaat. Hij houdt het op een diepte van 2 meter tot een uur vol. Daarnaast voldoet hij aan de MIL SPEC 810G waardoor hij is gecertificeerd om een val van 1,8 meter te overleven… op beton. Het 5 inch Full HD display wordt beschermd door Gorilla Glass 5. Het touchscreen schakelt zich onderwater uit, maar kan bovenwater gebruikt worden met zowel natte vingers als met handschoenen.

De Cat S41 Android smartphone draait op Android 7 en is opgebouwd op een MediaTek octa-core chipset met een maximale snelheid van 2.3GHz. Bovendien zit er toch ook nog een nette 3GB aan werkgeheugen in en 32GB aan interne opslagruimte. Het plaatsen van een microSD kaart tot 2TB bestaat ook tot de mogelijkheden.

Achter krijg je een 13 megapixel camera en voor nog eens 8 megapixel voor selfies. Er is een programmeerbare knop die je bijvoorbeeld voor de camerafunctie kunt gebruiken, maar ook voor PTT, SOS en andere functies.

Beschikbaarheid

De CAT S41 krijgt een adviesprijs van €449 mee.

kopen


→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

2 reacties

  1. Klopt. Daar hebben ze wel de voorloper. Vandaar dat we de link er al in hebben gezet. We verwachten dat het juiste toestel er later deze week in staat. Dat is een beetje het probleem met dat we zo vlot zijn met vertellen over leuke producten die we hebben gespot 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.