Huawei nieuwe nummer 2 op de internationale smartphonemarkt

Het is ze gelukt. Het Chinese Huawei lijkt Apple te hebben verslagen. Twee maanden op een rij weet Huawei al meer smartphones te verkopen. Toch moet Huawei doorpakken want het verschil is klein en er komt een uitdaging aan.

Dat de sales van Apple omlaag gaan rond deze tijd is niet heel vreemd. De nieuwe Apple iPhone 8 komt eraan en zal zeker weer een enorme piek in sales betekenen voor Apple. Net als het vorig jaar deed. Ook toen was Apple weer even de nieuwe nummer één in de internationale sales terwijl Samsung vrijwel het hele jaar op nummer één is blijven staan. Apple leek echter lang zeker van een stabiele tweede plaats, maar lijkt voor het eerst in jaren nog een positie in te moeten leveren.

De gegevens komen van Counterpoint en gaan over de totale verkopen. Kijken we naar individuele verkopen, dan staat Apple nog steeds stabiel op nummer één met haar iPhone 7 en iPhone 7 Plus. Opvallend genoeg gevolgd door Oppo met de R11 en A57. Oppo is een merk dat, in tegenstelling tot Huawei, erg veel moeite heeft om buiten Azië te verkopen. De vijfde positie is voor Samsung en de zesde positie is opvallend genoeg opnieuw voor een Chinees; Xiaomi met haar Redmi Note 4 om daarna weer gevolgd te worden door Samsung en Apple. Huawei heeft geen enkele smartphone weten te produceren die zelfstandig sterk genoeg is voor een positie in de top 10. En voor de nieuwe op één na grootste speler is dat ook best bijzonder.

Via GSM Arena

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.