Arjan Olsder
Arjan Olsder

Huawei brengt eigen cloud naar de P10 en Nova 2 smartphones

Huawei heeft een eigen cloud opslagdienst aangekondigd. Daarmee kunnen gebruikers privé data in de cloud opslaan zodat ze altijd een back-up hebben. De dienst komt via een update naar de Huawei P10, P10 Plus, P10 Lite en Nova 2. Daarnaast opent Huawei haar eerste Nederlandse customer service center.

Over de afglopen drie dagen heeft Huawei de cloud dienst naar de Huawei P10, P10 Plus, P10 Lite en Nova 2 uitgerold. Wanneer gebruikers zich voor de dienst aanmelden, krijgen ze standaard 5GB aan opslagruimte. De cloud maakt deel uit van het Huawei ID. Vanaf 2018 is het mogelijk extra ruime te kopen.

Wat vrij handig is aan het aanbod van Huawei, is de mogelijkheid om bestanden en gegevens tussen meerdere toestellen te synchroniseren via de service. De data wordt niet in China, maar hier in Europa opgeslagen op servers die onder Europese regelgeving vallen qua data privacy.

Nadat Huawei 460 service centers in verschillende landen heeft geopend, opent Huawei er ook één in Nederland. Deze komt in Amsterdam. Hoewel je er geen toestellen kunt kopen, kun je ze er wel uitproberen. Daarnaast kun je er terecht voor reparaties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.