Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Glazen achterkant iPhone 8 duurste reparatie

Nu de iPhone 8 verkrijgbaar is, heeft iFixit meteen een model gekocht om te slopen. Wat blijkt? De glazen achterkant wil je echt niet laten barsten. Die zal qua reparatie duurder uitvallen dan het display aan de voorkant.

In Amerika moet je bij een reparatie van glas een extra fee betalen bovenop de AppleCare+. Zo zal een display van de iPhone 8 een opslag van $29 krijgen. Maar een glazen achterkant van het toestel zal $99 gaan kosten. Van die prijzen kun je maar twee keer gebruik maken. Daarna schiet de prijs van de glazen achterkant omhoog naar $349 voor de iPhone 8 of $399 voor de iPhone 8 Plus. iFixit laat zien waarom de kosten voor de glazen achterkant zo enorm oplopen.

Op de glazen achterkant heeft Apple het frame van de iPhone 8 geplakt evenals de qI spoel die nodig is om het toestel draadloos op te laden. iFixit heeft de componenten wel van elkaar weten te krijgen, maar geeft aan dat het frame dan wel verbogen is. Dus eigenlijk ook vervangen moet worden.

iFixit hangt na haar teardowns altijd een score aan een toestel als het gaat om hoe goed deze te repareren is. De iPhone 8 scoort een 6. Klinkt mager, maar eigenlijk is dat niet zo heel slecht. De Essential Phone scoorde een 1, de Samsung Galaxy Note 8 kwam niet verder dan een 4.

iPhone 8 iFixit kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.