GadgetGear.nl

Glazen achterkant iPhone 8 duurste reparatie

Nu de iPhone 8 verkrijgbaar is, heeft iFixit meteen een model gekocht om te slopen. Wat blijkt? De glazen achterkant wil je echt niet laten barsten. Die zal qua reparatie duurder uitvallen dan het display aan de voorkant.

In Amerika moet je bij een reparatie van glas een extra fee betalen bovenop de AppleCare+. Zo zal een display van de iPhone 8 een opslag van $29 krijgen. Maar een glazen achterkant van het toestel zal $99 gaan kosten. Van die prijzen kun je maar twee keer gebruik maken. Daarna schiet de prijs van de glazen achterkant omhoog naar $349 voor de iPhone 8 of $399 voor de iPhone 8 Plus. iFixit laat zien waarom de kosten voor de glazen achterkant zo enorm oplopen.

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door hier te klikken of in de pop-up rechtsonder.

Op de glazen achterkant heeft Apple het frame van de iPhone 8 geplakt evenals de qI spoel die nodig is om het toestel draadloos op te laden. iFixit heeft de componenten wel van elkaar weten te krijgen, maar geeft aan dat het frame dan wel verbogen is. Dus eigenlijk ook vervangen moet worden.

iFixit hangt na haar teardowns altijd een score aan een toestel als het gaat om hoe goed deze te repareren is. De iPhone 8 scoort een 6. Klinkt mager, maar eigenlijk is dat niet zo heel slecht. De Essential Phone scoorde een 1, de Samsung Galaxy Note 8 kwam niet verder dan een 4.

kopen
→ Check de prijs bij Bol.com
→ Check de prijs bij CoolBlue.nl

Reageren

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten