Apple Watch Series 3 - Nederland

Vandaag toonde Apple aan de wereldpers de nieuwste versie van het besturingssysteem voor Apple Watch plus een nieuwe generatie van het horloge zelf. Apple Watch Series 3 kan natuurlijk weer meer dan versie 2. Belangrijker is het nieuws van een Apple Watch 3 met ingebouwde gsm. Apple maakt gebruik van een eigen chip als sim. Dit betekent dat de GSM aanbieders moeten meewerken. In Nederland is dat nog niet het geval. Even wachten dus op de GSM versie.

Nieuw OS voor alle generaties

Met Apple Watch Series 3 komt er een update van de software. Gelukkig voor bezitters van de twee eerste edities, zal deze software ook op deze modellen werken. De belangrijke update zit in de hartslag meting. Deze is nog accurater en berekent ook de hartslag in rust. Een aantal nieuwe grafieken zouden handig voor sporters kunnen zijn. Ook het beginscherm toont nu hartslag informatie.
Met de update komen ook kleine verbeteringen en nieuwe wijzerplaten. Buzz Lightyear heeft zonder twijfel onze voorkeur 😉
Hoewel bij de lancering nogal meewarig werd gedaan door enkele vooraanstaande journalisten, is de Apple Watch met verkoopcijfers van 30 miljoen stuks een blijvertje.

Bellen zonder iPhone

De grootste verrassing is de GSM versie van Apple Watch Series 3. Alle technologie zit in dezelfde behuizing als Apple Watch 2. Ongelooflijk dat het Apple gelukt is om zoveel technologie in een kleine behuizing te krijgen. Onder andere de oplossing om de antenne in het gehele scherm te plaatsen, maakt dit mogelijk. Maar ook de keuze om geen sims te wisselen is van belang. Natuurlijk is dat goed voor de waterbestendigheid. Maar door een ingebouwde chip te gebruiken is zelfs de nano sim niet meer nodig. Dit vergt wel een nauwe samenwerking met GSM netwerken. Het voordeel is dat je nummer hetzelfde blijft. In de demo was het indrukwekkend dat bellen in een gewone houding kan, zonder dat je als in de TV-serie Knightrider de pols naar de mond moet brengen. De meerprijs voor de GSM versie is zeer laag. Zeer waarschijnlijk is dat mogelijk omdat Apple een deel van de belinkomsten zal krijgen. Hoe de sponsoringafspraken exact in elkaar zitten is vooralsnog een geheim.

https://youtu.be/jUvD80mNKBM

Het is nog onduidelijk wanneer de GSM versie in Nederland te bestellen en gebruiken zal zijn. De GSM-loze versie is vanaf 15-9 bestelbaar en wordt vanaf 22-9 uitgeleverd.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zeeman Albert
Albert is gecertificeerd marketeer en innovatie verslaafd. Zo'n beetje elk product met een stekker of batterij moet wel door zijn handen. Klopt het design, wat is het verhaal er achter en wie heeft er wat aan? Albert reviewed producten sinds 1996. Sinds 2002 struint Albert internationale beurzen af op zoek naar nieuwe producten en trends in consumenten electronica. Als marketing en innovatie specialist helpt Albert bedrijven te innoveren en te vernieuwen. Meer info over Albert als marketing specialist en trendwatcher op www.id-tank.com.

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram