Samsung introduceert de Portable SSD T5

Sinds de SanDisk Extreme 900 Portable SSD ben ik helemaal om. De kosten voor SSD’s zorgen ervoor dat we eindelijk betaalbare, grote en snelle externe opslag met ons mee kunnen nemen. Samsung doet het nu ook met haar Samsung Portable SSD T5. Een SSD in een enorm strak vormgegeven jasje met de belofte van pure snelheid.

De Samsung Portable SSD T5 maakt gebruik van Samsung’s V-NAND technologie. Dit zijn NAND geheugenchips die uit 64 lagen bestaan en daarmee flinke snelheidswinsten kunnen boeken. Met een USB 3.1 gen 2 verbinding en UASP geactiveerd, behaalt de Portable SSD T5 een datasnelheid van 540 MB per seconde. Samsung specificeert niet of dit schrijf- of leessnelheid is. Wij gaan uit van dat laatste.

Samsung komt met vier uitvoeringen van de Portable SSD T5. De Alluring Blue modellen kennen 250GB en 500GB opslagruimte. De Deep Black modellen kennen 1TB of 2TB opslagruimte. Het frame van de Portable SSD T5 is scholbestendig tot 2 meter. Er is ondersteuning vooa AES 256-bit hardware data encryptie zodat data niet uit te lezen is wanneer je de drive een keer verliest. Samsung levert hier software voor mee.

Samsung levert ook een app voor mobiel gebruik. Je krijgt standaard een USB-C naar USB-A kabel voor de gemiddelde computer en een USB-C naar USB-C kabel voor moderne smartphones, tablets en computers. Voor smartphones en tablets levert Samsung een gratis app mee.

Samsung levert 3 jaar garantie op de Portable SSD T5. Het 250GB model krijgt een prijskaartje mee van €149,95.

kopen


→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

kopen


→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl