Jeroen
Jeroen

Review: Sandberg HDMI 2.0 19M-19M 3m

Jeroen beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Sterke dikke kabel
  • Mooi afgewerkt
  • HDMI 2.0
  • 3 meter

THE BAD

  • Geen

Voordat je een HDMI aansluiting koopt in 2017, moet je in ieder geval zeker weten dat het een HDMI 2.0 betreft. In deze review gaan we wat verder in op het waarom we de Sandberg HDMI 2.0 kabel gebruiken.

Waar HDMI vroeger nog iets bijzonders was, is het tegenwoordig nog normaler dan een scart. Wie heeft er eigenlijk nog een scart? 2017 betekent tenminste HDMI 2.0 heeft. Dit geeft je namelijk de mogelijkheden om in de buurt van de 4K resolutie en beeldsnelheden van ten minste 60fps te komen.

 

Maar misschien nog belangrijker je, je krijgt bij HDMI 2.o het zogenaamde HDCP 2.2. Een kopieerbeschermingsprotocol zodat je 4K-inhoud kunt bekijken die verzonden is vanuit een extern apparaat zoals je Blu-ray-speler. Bovendien heeft tegenwoordig iedere nieuwe tv een HDMI 2.0 nodig en deze moet wel weer matchen met je randapparatuur zoals bijvoorbeeld je soundbar. Voordat je dus tegenwoordig op zoek gaat naar mooie gadgets voor je TV, zorg dat dat je compatibel zijn met minimaal HDMI 2.0.

Minimaal? Ja, we zijn al weer verder. Nog geen megastappen, hoor. Versie 2.0a was een kleine update, die ondersteuning voor high dynamic range (HDR) toevoegde. Daarnaast is er ook nog HDMI versie 2.0b die Hybrid Log Gamma (HLG) mogelijk maakt. Dit is een andere manier om HDR-inhoud door te geven. Een algemene en simpelere manier. Zo heb je namelijk voor de nieuwste snufjes HDR nodig, terwijl niet iedereen thuis daar over beschikt. HLG is een vorm van HDR die niet alleen uit de nieuwste apparatuur het beste beeld en geluid haalt, maar ook uit oudere apparatuur en dat dames en heren, deed HDR nog niet. Nu weet ik niet of dat behalve voor de omroepen nog interessant is voor iemand anders, maar zij kunnen hiermee betere beeld en geluid boeken in iedere woonkamer. Of dit doorbreekt, dat denk ik niet. Iedereen is meer gebaat bij het upgraden, dan aanpassen.

 

HDMI versies tot zo ver

HDMI Version Max Resolution Max 4K Frame rate HDCP 2.2 HDR WCG Hybrid Log Gamma Dynamic Metadata
1.4 4K 30Hz No No No No No
2.0 4K 60Hz Yes No No No No
2.0a 4K 60Hz Yes Yes Yes No No
2.0b 4K 60Hz Yes Yes Yes Yes No
2.1 10K 120Hz Yes Yes Yes Yes Yes

Sandberg HDMI 2.0  19M-19M 3m

De Sandberg HDMI 2.0 19M-19M 3m is een speciale HDMI kabel. Niet van de binnenkant, maar wel van de buitenkant. Met een stoere, dikke behuizing is de kabel bestand tegen alles wat in je huis loopt, sloopt en knaagt en heeft daarbij een toffe gamer look. Met drie meter kabel heb je een goede, in mijn ogen minimale, afstand en kun je alles met elkaar verbinden.

Conclusie

Sterke dikke kabel, met mooi afgewerkt design. Daar betaal je ietsjes meer voor, maar krijg je meer voor terug.

Sandberg HDMI 2.0 19M-19M, 1m kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.