Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Ewent USB 3.1 Dual Docking Station (EW7014)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Zeer snelle USB 3.1 verbinding
  • Autonoom te gebruiken
  • Dubbele klep

THE BAD

Of je nu een hobbyist bent of een hardcore gamer die zijn eigen systeem aan het bouwen is, je komt er voor te staan. Het migreren van data van de ene harddrive naar de andere. Zeker nu SSD’s zo goedkoop zijn dat het interessant is om HDD’s ermee te vervangen. Het Nederlandse Ewent ontwikkelde de USB 3.1 Dual Docking Station (EW7014).

Unboxing

De verpakking van de Ewent USB 3.1 Dual Docking Station (EW7014) bevat het dual-docking station, de handleiding, een USB 3.1 kabel en een adapter voor de stroomvoorziening. Alles om aan de slag te gaan is aanwezig.

Design

Qua design is de Ewent USB 3.1 Dual Docking Station (EW7014) een harddrive docking station zoals we die van meerdere merken in de markt hebben gezien. Slim is wel de dubbele klep. Wanneer je alleen 2,5 inch harddrives gebruikt, heb je geen enorme gaten. Het houdt wat meer stof buiten en helpt met een stukje geleiding wanneer je een 2,5 inch harddrive of SSD erin schuift. Slim.

Display

Aan de zijkant zit het status display van de Ewent USB 3.1 Dual Docking Station (EW7014). Daarop zit een hele belangrijke knop om harddrives te klonen. Het display bestaat dan uit verschillende LED’s die aangeven hoe ver de cloning operatie is. Een stukje duidelijkheid dat ik bij diverse andere modellen altijd heb gemist.

Autonoom

Hang je de Ewent USB 3.1 Dual Docking Station (EW7014) met de USB 3.1 kabel aan een PC, krijg je volledige controle over de twee aangesloten harddrives. Handig om direct bewerkingen uit te voeren of grote hoeveelheden data te verplaatsen. Zeker wanneer jouw computer ondersteuning biedt voor USB 3.1. Dan haal je het maximale uit de snelheid van de SATA verbinding van SSD’s. Wil je drives klonen zonder een PC aan te hebben staan, dan hoef je de docking station niet op een computer aan te stuiten. Stroom is genoeg. Gebruik je deze Ewent USB 3.1 Dual Docking Station (EW7014) voor een computer reparatieservice of iets in die richting, maakt deze optie het docking station het weapon of choice.

Conclusie: Ewent USB 3.1 Dual Docking Station (EW7014)

Waar kan het fout gaan met een IT gadget als de Ewent USB 3.1 Dual Docking Station (EW7014)? Er zijn al redelijk wat alternatieven geweest, dus je zou denken dat dit soort producten is uitontwikkeld. Toch laat Ewent zien te weten wat er in de markt gebeurt. Best practices worden in dit apparaat gecombineerd en daarmee heb je gewoon een hele handige tool voor alles wat je met harddrives zou willen doen.

Ewent USB 3.1 Dual Docking Station kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.