Review: Eminent PoE Gigabit Switch 8-port (EM4436)

Het Nederlandse Eminent kennen we vooral van de mediaplayers en IP camera’s, maar ze maken veel meer. Zo vonden we bij Eminent deze Eminent PoE Gigabit Switch 8-port (EM4436). Een unmanaged netwerkswitch geschikt voor zowel 19-inch rackmontage als gewoon onder een plank of tegen de muur. Hoe dat zit, leggen we je zo uit.

Unboxing

Eminent levert de Eminent PoE Gigabit Switch 8-port (EM4436) in een saaie, bruine verpakking. Niet vreemd, want het is een echt product voor ICT’ers. Gekocht op specs en niet op basis van een mooie verpakking. Ach, daar gaat het toch om? In de doos vinden we een netsnoer, rackoren, schroeven en documentatie.

Design

Qua design is de Eminent PoE Gigabit Switch 8-port (EM4436) gewoon een strakke, zwarte bak. Complimenten voor het LED display op de voorkant. Dat geeft zeer duidelijk de status van de switch weer. De voeding van de switch zit in de behuizing, dus die hoeft niet los te slingeren. Heerlijk.

Voor rackmontage krijg je twee rackoren mee. Maar als je thuis geen professioneel 19” rack hebt, kun je ze nog steeds goed gebruiken. Wij hebben ze een kwart slag gedraaid. Hierdoor is de Eminent PoE Gigabit Switch 8-port (EM4436) ineens onder een plank of tegen een muur te bevestigen. Handig!

PoE ondersteuning

PoE staat voor Power over Ethernet. Met andere woorden, stroom over de netwerkkabel. Zo hoef je voor IP camera’s, VOIP telefoons etc doorgaans geen extra stekkers meer in het stopcontact te steken. Deze Switch levert alle benodigde ampères die deze apparaten nodig hebben.

Ik begin even voor de techies. De Eminent PoE Gigabit Switch 8-port (EM4436) ondersteunt 802.3af en 802.3at PD apparaten. Met andere woorden, vrijwel alle apparaten die PoE ondersteunen.

Het totaal PoE vermogen ligt op 140 Watt. Daarvan is een maximum van 70 Watt per groep van vier LAN poorten beschikbaar of maximaal 30 Watt per LAN poort.

LAN snelheden

In totaal zitten er 8 poorten in deze netwerk switch. 1 gebruik je als uplink naar jouw router of wellicht een andere switch. Dus effectief heb je er 7 beschikbar. Poorten samenvoegen kan niet, want het is een unmanaged switch.

De Eminent PoE Gigabit Switch 8-port (EM4436) ondersteunt alle gangbare snelheden tot 1 gigabit per seconde. Daarmee is deze switch prima voor thuis- en kleinzakelijk gebruik.

Conclusie: Eminent PoE Gigabit Switch 8-port (EM4436)

PoE heeft de toekomst als het gaat om snel en simpel IP producten in huis en op kantoor aan te sluiten. Geen gezeur met vrije stopcontacten en maar één draad om te trekken. Vrijheid! Eminent biedt met de Eminent PoE Gigabit Switch 8-port (EM4436) een goedkope unmanaged switch oplossing om 8 PoE apparaten op je netwerk aan te sluiten. Simpel en effectief.

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Duidelijk display
  • Fors vermogen
  • Rackoren meegeleverd
  • Interne voeding

THE BAD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events